Mε το ζόρι τα κατοικία κανίβαλοι – Φτιάχνουν ζωοτροφές από νεκρές γάτες και σκύλους

Γάτες κανιβάλους φτιάχνουν με το ζόρι εργαστήρια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ανησυχητικά συμπεράσματα έρευνας μιας ΜΚΟ για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Σύμφωνα με αυτή, το όνομα της οποίας είναι πολύ ταιριαστά «USDA Kitten Cannibalism», εργαστήρια φαίνεται πως ταΐζουν γάτες με τροφές που παράγονται από την επεξεργασία σωμάτων γατών και σκύλων που τους έχει γίνει ευθανασία.

Ταυτόχρονα, ποντίκια που συμμετέχουν

σε εργαστηριακές έρευνες εμβολιάζονται με συστατικά από μολυσμένες γάτες.

Τα νεκρά ζώα – συστατικά προέρχονται από τρίτες χώρες, όπως η Κολομβία, Βραζιλία, Βιετνάμm, Κίνα και Αιθιοπία. Σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότεροι από 400 σκύλοι και 100 γάτες από αυτές τις χώρες θανατώθηκαν για να γίνουν τροφή.

Πέρα από το ανήθικο των πράξεων αυτών, τα εν λόγω ζώα είναι και μολυσμένα με το παράσιτο «Toxoplasma gondii», το οποίο είναι και το αντικείμενο μελέτης των εργαστηρίων αυτών. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι εδώ και 20 χρόνια καμία πρόοδος δεν έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα, πόσο μάλλον μία που να δικαιολογεί μια τέτοια βαρβαρότητα.

Οι αρχές, μετά τον σάλο που ξέσπασε, υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν στη δημιουργία νόμων για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

(Με πληροφορίες από nbc.com, ethnos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα