Laureus Awards: Τζόκοβιτς και Μπάιλς «έλαμψαν» στα Όσκαρ του αθλητισμού – Μοναδικός και ο Βενγκέρ

Λαμπερή, μαγική και με πολλές εκπλήξεις κύλησε η βραδιά στα «Laureus Awards», με το τένις και τη γυμναστική να κλέβουν την παράσταση βάσει αθλητών και αθλήτριες που πήραν βραβεία (πρόκειται Νόβακ Τζόκοβιτς στους άνδρες και Σιμόνα Μπάιλς στις γυναίκες).

Μιλάμε για τα Όσκαρ του παγκόσμιου αθλητισμού, που απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (18/2) στο Μόντε Κάρλο παρουσία του Παραολυμπιονίκη

μας Γρηγόρη Πολυχρονίδη ο οποίος ήταν υποψήφιος. Την παράσταση έκλεψε και ο σπουδαίος Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος στο περιθώριο της εκδήλωσης έπαιξε ποδοσφαιράκι, τραβώντας τα βλέμματα πάνω του. Υπήρξαν και στιγμές συγκίνησης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως έγινε πέρυσι με τον Ρότζερ Φέντερερ, παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς, ενώ η Σιμόν Μπάιλς, το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες, σε μία άκρως φαντασμαγορική εκδήλωση που έγινε στο Μονακό. Η αμερικανίδα γυμνάστρια έλαμψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κι εν συνεχεία στέφθηκε και παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2018. Στη εθνική ομάδα της Γαλλίας πήγε το βραβείο για την καλύτερη ομάδα.

Υπήρχε και ελληνική παρουσία στην τελετή απονομών αφού παρέστη ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης, υποψήφιος για την καταγορία «Αθλητής με Αναπηρία». Το βραβείο απονεμήθηκε στην Σλοβάκα Ενριέτα Φαρκάσοβα.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε όλες τις κατηγορίες:

-Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας έκανε εμφατική επιστροφή στο άθλημα που αντιπροσωπεύει. Τον Ιανουάριο του 2018 βρισκόταν στο Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης και σε λιγότερο από ένα χρόνο επέστρεψε στην κορυφή, κατακτώντας, μάλιστα, πρόσφατα και το Australian Open.

Keywords
Τυχαία Θέματα