Μπάρκας: Να αυξήσουμε το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο της ανεργίας να μειώσουμε την ανεργία περαιτέρω και να αυξήσουμε το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων υπογράμμισε ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπαρκας κατά την παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας.

Οι ομιλίες επικεντρωθηκαν κυρίως στην υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας του Νάσου Ηλιόπουλου πρωην υφυπουργού Εργασίας.

Η υπουργός

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί το έργο με την ίδια αποτελεσματικότητα αναφερόμενη στην μείωση της ανεργίας κατά 8 μονάδες, στις νέες θέσεις εργασίας 350.000 με 70% πλήρους απασχόλησης.

Η υπουργός ευχήθηκε στον Ν. Ηλιόπουλο καλή επιτυχία και σημείωσε ότι το έργο θα το συνεχίσει ο Κ. Μπαρκας.

Ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η δημόσια διοίκηση εχει ικανά στελέχη και ότι οι αλλαγές στον ΟΑΕΔ συνέβαλαν να προχωρήσουν τα προγράμματα. Σημειώνοντας ότι υπάρχει μηχανισμός διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασιας με συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους.

Ο Κ. Μπάρκας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και ευχήθηκε από καρδιάς στον Ν. Ηλιόπουλο καλή επιτυχία για το δήμο Αθηναίων και τη μάχη που δίνει.
Πρόσθεσε δε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο της ανεργίας να μειώσουμε την ανεργία περαιτέρω και να αυξήσουμε το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων και αναφέρθηκε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αυξηση του κατώτατου και κυρίως την κατάργηση του υποκατάστατου.

Keywords
Τυχαία Θέματα