Τσίπρας: Ένοχη η σιωπή της ΝΔ – Δεν θα παραγράψετε το σκάνδαλο Novartis (video)

Σκληρή κριτική άσκησε στη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis και στη δίωξη Παπαγγελόπουλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για «ένοχη σιωπή» όχι μόνο για την ουσία του σκανδάλου Novartis αλλά και γιατί «σε όλη αυτή την διαδικασία

δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα. Δημητρίου».

«Τραγωδία θα είναι οι πολιτικοί και δικονομικοί σας χειρισμοί και φάρσα τα πενιχρά τους αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποδόμησε μία προς μία της εις βάρος του καταθέσεις.

Στην αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε τα άδεια βουλευτικά έδρανα όπως και πριν επτά μήνες. «Δεν είχαν την τόλμη να σταθούν απέναντι στον άνθρωπο που σέρνουν σε μια διαδικασία προειλημμένης απόφασης. Τι θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης; Ότι αυτός που κινεί τα νήματα δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Σαμαράς;» είπε χαρακτηριστικά, αποκαλώντας τη δίωξη Παπαγγελόπουλου ως τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην ιστορία.

«Μόνο που από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis. Σας είχα προειδοποιήσει πως ό,τι και να κάνετε, δε μπορείτε να παραγράψετε το σκάνδαλο Novartis. Γιατί είναι υπαρκτό∙ Γιατί είναι πανθομολογούμενο από κάθε πολιτική πτέρυγα, σε ανύποπτο χρόνο και κυρίως γιατί είναι ορατό σε όλη την ελληνική κοινωνία» τόνισε από το βήμα της Βουλής.

«Και οι πολιτικοί υπεύθυνοι του σκανδάλου είναι επίσης γνωστοί και για κάποιους εξ αυτών εξακολουθεί η εναντίον τους έρευνα από την ποινική δικαιοσύνη, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστών. Για αυτό και σήμερα σιωπάτε» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα