«LA Comics Festival»: Η μαγεία της ένατης τέχνης έρχεται στη Λάρισα

Ο κόσµος των κόµικς ζωντανεύει στην πόλη της Λάρισας. Ο Σύλλογος Κόµικς και Τεχνών ΕΤουΚου συνδιοργανώνει µε την Αντιδηµαρχία Πολιτισµού και Επιστηµών του Δήµου Λαρισαίων το LA Comics Festival που θα λάβει χώρα στον Μύλο του Παππά από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου.

Πρόκειται για µια πολυθεµατική και πολυεπίπεδη εκδήλωση, που εστιάζει στον χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόµικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multi- media, δασκάλους

και µαθητές, γονείς και παιδιά.

Στο LAComicsFestival θα έχετε τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή µε µια από τις πλέον ενδιαφέρουσες µορφές Τέχνης παγκοσµίως, µέσω της παρουσίας καταξιωµένων ελλήνων δηµιουργών και όχι µόνο.

Συγκεκριµένα, 50 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα δίνουν το «παρών» στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας µια µεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων, αυτοεκδόσεων και κόµικς εντύπων.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εκθέσεις που θα φιλοξενούνται στον χώρο, µεταξύ των οποίων και µια έκθεση κόµικ και εικονογράφησης µε τίτλο «Μονοσέλιδα», αποτελούµενη από έργα 40 ελλήνων και κύπριων δηµιουργών κόµικς.

Επιπλέον, το LAComicsFestival θα φιλοξενεί και µία έκθεση σπάνιων ελληνικών συλλεκτικών κόµικς καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια (σε συνεργασία µε το Play House) ενώ στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει bazaar βιβλίων κόµικς από καταστήµατα και εκδοτικούς οίκους.

Το πρόγραμμα:

Ακολούθως:

Panels
– «Fanzines-Αυτοεκδόσεις» Μέλανδρος Γκανάς
– «Ο κύκλος των κόµικς» Βάιος Κουτριτζές
– «Γελοιογραφία» Απόστολος Κουρσοβίτης (Κουρσό)

Workshops
– Παιδικό Εργαστήριο σε συνεργασία µε την Ύπατη Αρµοστεία, στο τέλος του οποίου θα µοιραστούν σε µαθητές κόµικ έκδοση µε θέµα το µεταναστευτικό, δωρεά του Ιδρύµατος Ρόζα Λούξεµπουργκ.
– Παιδικό Εργαστήριο Αγλαϊα Νάκα
– Εργαστήριο κόµικς Μέλανδρος Γκανάς
– Παιδικό κόµικς Μέλανδρος Γκανάς και Θανάσης Καραµπάλιος
– Σενάριο-Σχέδιο Αποστόλης Ιωάννου (Blackbird)
– Χτίζοντας τον σκελετό µίας ιστορίας Αθανάσιος Α. Βασιλάκης
– Flip Book Shadows Φωτεινή Καλούδη
– Εργαστήριο Δερµατοστιξίας Ορέστης Κοτοπούλης (Stab)
Live Painting Μινιατούρας OWLS Society
– Συναρµολόγηση και Βάψιµο Μινιατούρας OWLS Society
Dungeons and Dragons One Shot Ζήσης Αποστολίδης και Άρης Γκρίµπας
– Grafiti Hood Spirit

Masterclasses
– COMX «Ιδιότροπες εξηγήσεις για τις κοινόχρηστες εκφράσεις» Ιορδάνης Στυλίδης

Events
– Grafiti day Hood Spirit – Walk The Line Tattoo
– Παράσταση «Jocker» – Αντονέλλα Χήρα
– Προβολή Cult ταινιών
– «Drink and Draw» µε διάφορους καλλιτέχνες & Stand up comedy µε τον Πιέρρο Πατουχέα. Σεϋχέλλες Upstairs Κουµουνδούρου 16

Εκθέσεις
– Έκθεση «Μονοσέλιδα»
– Έκθεση «Αγροτικές Αφίσες»
– Έκθεση «Εναλλακτικές Αφίσες»
– Έκθεση «Τα κόµικς που δεν µας άφηναν να διαβάζουµε» (Ενήλικων Κόµικς από προσωπική συλλογή του Μέλανδρου Γκανά) Σεϋχέλλες Upstairs Κουµουνδούρου 16
– Παράλληλα στους χώρους του Μύλου θα παρουσιαστεί και οπτικοακουστικό υλικό µεγάλου ενδιαφέροντος. Θα πραγµατοποιηθούν προβολές cult µικρών animations του Ζώρζ Πιλαλί, δύο (2) cult ταινιών του Γιάννη “Rubus” Ρουµπούλια, πρόγραµµα βραβευµένων παιδικών animations µε θέµα την Οικολογία (σε συνεργασία µε το Thessaloniki Animation Festival – TAF) καθώς και δύο (2) κυπριακά παιδικά animations από τον Αλέξη Χαβιαρά, τo πολυβραβευµένο 3D animation “Agrinoui” και το ”Stroutho”.

Η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ καθώς και η συµµετοχή σε panels, workshops, masterclasses, προβολές και events είναι ελεύθερη για όλους.

Τέλος, το κοινό θα έχει την µοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει µια µουσική βραδιά µε τον Zorz Pilali – Ζώρζ Πιλαλί & Soufra Band, την Πέµπτη 7 Μαρτίου 2019 στο Μύλο 1927. Είσοδος για το live: 5 ευρώ

Xορηγός επικοινωνίας του LAComicsFestival είναι η Εφηµερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Χορηγοί:
– Las Ramblas Breakfast and Cofee Breeers
– Nτούλας SOUND
– Phaistos ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα