FAZ: Μυστήριο γιατί ο Ερντογάν συμφώνησε την επιζήμια για την Τουρκία αγορά των S-400 (video)

Την ώρα που στην Τουρκία συνεχίζεται για 2η ημέρα οι παραδόσεις των S-400 συνεχίζονται, με το θέμα ασχολείται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία αναφέρει πως «παραμένει μυστήριο γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε σε αυτήν την επιζήμια για τη χώρα του, αγορά».

Welcome to #Turkey Russian-made #S400 air defense system:

Tough times for #Greece ahead. pic.twitter.com/Jat8kITJr9

— Ali Özkök (@Ozkok_A) 12 Ιουλίου 2019

Η FAZ θέλοντας να αιτιολογήσει τον όρο «επιζήμια», σε σχέση με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, αναφέρει ακόμα: «Η Τουρκία έχει μόνο μια επιλογή για αποφύγει την κρίση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Να αφήσει αχρησιμοποίητους τους πυραύλους S-400 και να καταβάλλει το υπόλοιπο αντίτιμο στη Ρωσία. Ο πρόεδρος Ερντογάν εμφανίζεται, όμως, αποφασισμένος να θέσει σε λειτουργία το αμυντικό σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοστούν αυτόματα αμερικανικές κυρώσεις.

Και ορθώς, διότι οι S-400 απειλούν την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, μιας και είναι σε θέση να εντοπίσουν τα αμερικανικά «αόρατα» μαχητικά F-35. Σε περίπτωση που επιμείνει πράγματι ο Τούρκος Πρόεδρος, την Άγκυρα περιμένουν και άλλα δεινά, πέρα των κυρώσεων σε βάρος της οικονομίας και του στρατού. Μελλοντικά η Ουάσιγκτον δεν θα κάνει και τόσο εύκολα παραχωρήσεις έναντι της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία».

Altı soruda ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizi https://t.co/ElHqPN833U pic.twitter.com/QFxCYLqsuu

— Mepa News (@mepanews) 13 Ιουλίου 2019

Εν τω μεταξύ νέο φορτίο του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 έφτασε το Σάββατο (13/07) στην Τουρκία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργείου, «η παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 συνεχίστηκε σήμερα. Το τέταρτο ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε τμήματα των S-400 προσγειώθηκε στο αεροδρομίου Μούρτεντ, έξω από την Άγκυρα». Την ανακοίνωση συνόδευε φωτογραφία του ρωσικού αεροσκάφους.

Η Τουρκία έλαβε την Παρασκευή (12/07) τρία φορτία με εξοπλισμό των S-400, αψηφώντας τις απειλές για κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πότε το αντιαεροπορικό σύστημα θα εγκατασταθεί και πότε θα είναι επιχειρησιακό.

Türkiye Savunma Bakanı Akar: “S-400 Savunma Sistemi Alımı Zorunluluk” https://t.co/VeRjYK5xgC @gundemkibris aracılığıyla

— Gündem Kıbrıs (@GundemKibris) 13 Ιουλίου 2019

#S400 ‘ün etkileri bunlar

Keywords
Τυχαία Θέματα