Eρντογάν: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην Ιντλίμπ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου πως οι τουρκικές δυνάμεις δε θα αποχωρήσουν από την  επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, παρά την αντίσταση που προβάλουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της αμυνόμενης χώρας.

Όχι μόνο αυτό, αλλά δήλωσε και την πρόθεση του να απωθήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από τα στρατιωτικά παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στη βορειοδυτική Συρία, παρά τη στήριξη του συριακού στρατού από τη Ρωσία.

«Η Τουρκία

δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στην Ιντλίμπ», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

«Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα απωθήσουμε το συριακό καθεστώς έξω από τα σύνορα που έχουμε ορίσει», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος,

«Η προθεσμία που έχουμε δώσει στο καθεστώς για να εγκαταλείψει τις ζώνες όπου έχουν περικυκλωθεί τα παρατηρητήριά μας φθάνει στο τέλος της. Σχεδιάζουμε την απελευθέρωση, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αυτών των παρατηρητηρίων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως ελπίζει ότι το ζήτημα της χρήσης του εναέριου χώρου της Ιντλίμπ θα επιλυθεί σύντομα. Η Ρωσία ελέγχει τον εναέριο χώρο και βομβαρδίζει καθημερινά τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία ισλαμιστές αντάρτες.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Πηγή: Eρντογάν: Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην Ιντλίμπ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα