Copa America: Στα ημιτελικά η Αργεντινή, την περιμένει η Βραζιλία – Πέρασε στα πέναλτι η Χιλή (video)

Το απόλυτο clasico σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής, είναι γεγονός, μετά και την πρόκριση της «αλμπισελέστε» στα ημιτελικά του Copa America με 2-0 κόντρα στη Βενεζουέλα. Δύο από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη θα συναντηθούν τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου (03:30) στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, .

Η κάτοχος Χιλή κατάφερε να επικρατήσει τα ξημερώματα με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια) της Κολομβίας και έτσι

πήρε και αυτή την πρόκριση για τα ημιτελικά, Θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ουρουγουάη – Περού. Στο Copa Africa πέρασε στους «16» το Μαρόκο, μετά και τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Μετά τη δραματική πρόκριση της Βραζιλίας επί της Παραγουάης (4-3 στα πέναλτι), σειρά πήρε το βράδυ της Παρασκευής (28/06) η Αργεντινή, η οποία επιβλήθηκε, λοιπόν, με 2-0 της Βενεζουέλας στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο και εξασφάλισε το δεύτερο «εισιτήριο» της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες στο 10′ και ο Λο Τσέλσο στο 74′ (έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) ήταν οι σκόρερ της «αλμπισελέστε».

Οι συνθέσεις:

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Ραφαέλ Ντουνταμέλ): Φαρίνες, Ερνάντες, Τσανσελόρ, Μάγκο (56΄ Σοτέλντο), Ροσάλες (83΄ Σέιγιας), Μορένο, Μουρίγιο, Ερέρα, Ρινκόν, Ματσίς (71΄ Μαρτίνες), Ροντόν.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Ταλιαφίκο, Οταμέντι, Πετσέλα, Φόιτ, Ακούνια (68΄ Λο Τσέλσο), Παρέδες, Ντε Πάουλ, Μαρτίνες (64΄ Ντι Μαρία), Αγουέρο (85΄ Ντιμπάλα), Μέσι.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa America πανηγύρισε, λοιπόν, και η κάτοχος του τροπαίου, Χιλή. Οι «ρόχας» επικράτησαν 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια) της Κολομβίας.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού πήγε περισσότερο στη δύναμη και τις προσωπικές ενέργειες. Η Χιλή ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ενώ είδε και δύο φορές το VAR να της… ακυρώνει γκολ. Στο 15′ το γκολ του Αρανγκίς ακυρώθηκε επειδή στην αρχή της φάσης ο Αλέξις Σάντσες ήταν οφσάιντ, ενώ στο 70′ ο Αρτούρο Βιδάλ σκόραρε με δυνατό σουτ, αλλά νωρίτερα ο Μαριπάν είχε κάνει χέρι.

Στη διαδικασία των πέναλτι, μοιραίος για την Κολομβία ο Τεσίγιο, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ στο 5ο πέναλτι, ενώ αντίθετα, ο αρχηγός της Χιλής, Αλέξις Σάντσες δεν αστόχησε, στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Η διαδικασία των πέναλτι

Χάμες Ροντρίγκες (Κολομβία): Γκολ, 1-0
Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή): Γκολ, 1-1
Εντουιν Καρδόνα (Κολομβία): Γκολ, 2-1
Εδουάρδο Βάργκας (Χιλή): Γκολ, 2-2
Χουάν Κουαδράδο (Κολομβία): Γκολ, 3-2
Ερικ Πούλγκαρ (Χιλή): Γκολ, 3-3
Γέρι Μίνα (Κολομβία): Γκολ, 4-3
Τσαρλς Αράνγκις (Χιλή): Γκολ, 4-4
Γουίλιαμ Τεσίγιο (Κολομβία): Αουτ, 4-4
Αλέξις Σάντσες (Χιλή): Γκολ, 4-5

Οι συνθέσεις
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Μεδίνα, Σάντσες, Μίνα, Τεσίγιο, Μπάριος, Ουρίμπε (67’ Καρδόνα), Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Φαλκάο (77’ Ζαπάτα), Μαρτίνες (81’ Ντίας).
ΧΙΛΗ: Αριας, Ισλα, Μεδέλ, Μαριπάν, Μποσεζούρ, Πούλγκαρ, Αράνγκις, Βιδάλ, Φουενσαλίδα (75’ Πάβες), Σάντσες, Βάργκας.

Αναλυτικά στα προημιτελικά του Copa America έχουμε:

Παρασκευή 28 Ιουνίου
Βραζιλία-Παραγουάη 0-0 (4-3 πεν.)
Βενεζουέλα-Αργεντινή 0-2 (10′ Μαρτίνες, 74′ Λο Τσέλσο)

Σάββατο 29 Ιουνίου
Κολομβία-Χιλή 0-0 (4-5 πεν.)
Ουρουγουάη-Περού (22:00, ΕΡΤ1)

Copa Africa

4ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Στους «16» το Μαρόκο, 1-0 την Ακτή Ελεφαντοστού

Το «εισιτήριο» για τους «16» του Copa Africa εξασφάλισε το Μαρόκο, μετά τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 1-0 την Παρασκευή (28/06). Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου, ανάμεσα στις δύο ομάδες που προέρχονταν από ισάριθμες νίκες στην πρεμιέρα του τουρνουά, κρίθηκε από το γκολ του επιθετικού της Λεγκανές, Γιουσέφ Εν Νεσιρί στο 23′.

Το Μαρόκο με το «τρίποντο» αυτό διατήρησε το απόλυτο μετά από δυο αγωνιστικές, σε αντίθεση με τους «Ελέφαντες», που έμεινε στους τρεις και θέλει βαθμό ή, βαθμούς στο φινάλε της φάσης των γκρουπ με τη Ναμίμπια, για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Βλέπετε, για τον ίδιο όμιλο η Νότια Αφρική νίκησε με 1-0 τη Ναμίμπια στο Κάιρο και πέτυχε τη πρώτη της νίκη, έχοντας τρεις βαθμούς. Το γκολ πέτυχε ο Ζουνγκού στο 68′.

Για τον 5ο όμιλο του Copa Aftica Τυνησία και Μάλι σκόραραν από μια φορά (1-1) στο μεταξύ τους ματς για την 2η αγωνιστική. Το Μάλι είναι στην 1η θέση με τέσσερις βαθμούς, ενώ η αντίπαλό της έμεινε στους δυο με τη δεύτερη ισοπαλία της. Το ματς έγινε στο Σουέζ και το Μάλι προηγήθηκε με τον Σαμασέκου στο 60′. Ισοφάρισε για την Τυνησία ο Καζρί στο 70′.

Keywords
Τυχαία Θέματα