Copa America: Κόλλησε… ξανά η Αργεντινή και η πρόκριση είναι στον «αέρα» – Πέρασε η Κολομβία (video)

Την ώρα που η Κολομβία νίκησε 1-0 το Κατάρ για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου στο Copa America, κατακτώντας και την πρόκριση, η Αργεντινή… συνέχισε να σκορπά την απογοήτευση στους φίλους της, αφού μετά την ήττα στην πρεμιέρα (2-0) από τους «καφετέρος», έφερε 1-1 με την Παραγουάη.

Ο «Λιονέλ Μέσι και η παρέα του» κινδυνεύουν, πλέον, με πρόωρο αποκλεισμό από την διοργάνωση, που φιλοξενείται στη Βραζιλία. «Δεν κερδίζεις μόνο με τη φανέλα», είπε ο άσος της Μπαρτσελόνα μετά

τον αγώνα, στον οποίο είχε… πρωταγωνιστικό ρόλο ξανά το VAR.

Το παιχνίδι έγινε στο Μπέλο Οριζόντε. Οι Παραγουανοί προηγήθηκαν στο 37′ με τον Σάντσες, αλλά ο Μέσι ισοφάρισε στο 57′ σε 1-1. Το πέναλτι δόθηκε με τη χρήση του VAR, σε χέρι αντιπάλου. Πέντε λεπτά αργότερα η Παραγουάη έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Ντερλίς Γκονζάλες αστόχησε από την άσπρη βούλα…

Πλέον, για να πάρει η Αργεντινή την 2η θέση στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης χρειάζεται νίκη επί του Κατάρ -στην 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου- και παράλληλα να μην νικήσει η Παραγουάη τη -βαθμολογικά- αδιάφορη, Κολομβία, που έχει ήδη εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Όπως σημειώνει και ο ξένος Τύπος, τα όρια της ποδοσφαιρικής απαξίωσης αγγίζει πλέον η εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ούτε η αλλαγή προπονητή, ούτε το βελτιωμένο κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά ούτε και το κίνητρο της κατάκτησης μίας διεθνούς διοργάνωσης από τον Λιονέλ Μέσι, κατάφεραν να φέρουν την… αλλαγή στην «αλμπισελέστε» που συνεχίζει να απογοητεύει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Ταλιαφίκο, Οταμέντι, Πετσέλα, Κάσκο, Ντε Πάουλ (87` Σουάρες), Παρέδες, Λο Σέλσο, Περέϊρα (46` Αγουέρο), Μαρτίνες (67` Ντι Μαρία), Μέσι.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Εντουάρντο Μπερίτσο): Φερνάντες, Πίρις, Γκόμες, Αρθαμέντια, Αλόνσο, Ροντρίγκο Ρόχας, Σάντσες, Γκονζάλες (90` Εσκομπάρ), Ματίας Ρόχας, Αλμιρόν (87` Ορτίθ), Σανταντέρ (72` Ρομέρο).

Στο άλλο ματς του γκρουπ, στο Μορουμπί» του Σάο Πάολο, μέχρι το 86′ έπρεπε να περιμένουν οι παίκτες και οι φίλαθλοι της Κολομβίας, προκειμένου να πανηγυρίσουν το 1-0 κόντρα στο Κατάρ και στη συνέχεια την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Προερχόμενοι από τον θρίαμβο επί της Αργεντινής στην πρεμιέρα με 2-0, οι «καφετέρος» είχαν τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στους φιλότιμους και προσκεκλημένους στη διοργάνωση Καταριανούς, οι οποίοι κρατούσαν το μηδέν στην άμυνα.

Τέσσερα λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Ντουβάν Ζαπάτα της Αταλάντα, σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα (1-0), που τελικά χάρισε και την πρωτιά του Β` ομίλου στην Κολομβία.

Οι συνθέσεις:

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Οσπίνα, Τεσίγιο, Σάντσες, Μίνα, Μεδίνα (46` Αρίας), Κουαδράδο (64` Φαλκάο), Ουρίμπε, Μπάριος, Ροντρίγκες, Ζαπάτα, Μαρτίνεθ (75` Ντιάζ).
ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσεθ): Αλ Σιμπ, Αλ Ραβί, Κούκι, Σαλμάν, Κορέϊα, Αλ Χαϊντός (84` Μοεϊν), Μαντίμπο, Χατίμ (66` Μπουτιάφ), Χασάν, Αφί, Αλμοέζ.

Βασικό θέμα στα περισσότερα πρωτοσέλιδα του διεθνούς αθλητικού Τύπου, έγινε για ακόμη μία φορά η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Όπως είπαμε, η «αλμπισελέστε» δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την Παραγουάη -για την 2η αγωνιστική του Copa America-, συνεχίζοντας τις απογοητευτικές εμφανίσεις μετά το Μουντιάλ που φιλοξένησε το περασμένο καλοκαίρι η Ρωσία.

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τη νέα «γκέλα» της Αργεντινής

Οι περισσότερες εφημερίδες, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στα πέναλτι που έκριναν τον αγώνα (όπως είπαμε, ο Μέσι ισοφάρισε σε 1-1 και ο Αρμάνι απέκρουσε κρατώντας την ισοπαλία), ενώ πιό χαρακτηριστικός τίτλος είναι αυτός της αργεντίνικης «Ole» που καλεί άπαντες στην χώρα να… σταματήσουν να υποφέρουν.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων του πλανήτη:

Ole: «Ας σταματήσουμε να υποφέρουμε»

Clarin: «Η Αργεντινή διασώθηκε από το VAR»

As: «Ο Μέσι και ο Αρμάνι της έδωσαν άλλη μία ζωή»

Marca: «Τα πέναλτι και το αμισβητούμενο VAR έσωσαν την Αργεντινή»

France Football: «Δεν μπορεί η Αργεντινή»

Gazzetta Dello Sport: «Την έσωσε ο Αρμάνι, η Αργεντινή δεν μπορεί να νικήσει»

Guardian: «Το πέναλτι του Μέσι έσωσε την ισοπαλία»

Μέσι: Δεν κερδίζεις με τη φανέλα

Ειλικρινής και αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο Λιονέλ Μέσι, λίγο μετά το νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα της Αργεντινής. «Δεν κερδίζει με τη φανέλα», είπε με νόημα.

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, να νικήσουμε το Κατάρ και να προκριθούμε», δήλωσε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να βελτιωθούμε, έστω κι εάν δεν υπάρχει χρόνος. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Όμως το γκολ που δεχθήκαμε, μας προκάλεσε νευρικότητα. Μετά το πέναλτι και την ισοφάριση, είχαμε την αίσθηση ότι μπορούμε να νικήσουμε. Ηταν σημαντικό να τα καταφέρουμε, αλλά τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο το Κατάρ. Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολο το Κόπα Αμέρικα. Kανείς δεν μπορεί να νικήσει με τη φανέλα. Για να πάρεις τους τρεις βαθμούς, πρέπει να κάνεις τα πράγματα πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. θα ήταν τρελό να μην προκριθούμε»…

Gold Cup – 1ος όμιλος, 2η αγωνιστική: Στην επόμενη φάση το Μεξικό, 3-1 τον Καναδά

Στην επόμενη φάση του Gold Cup, που φιλοξενείται στις ΗΠΑ, στην Κόστα Ρίκα και στην Τζαμάικα, προκρίθηκε η εθνική ομάδα του Μεξικού. Για την 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου, η «El Tri», επικράτησε άνετα του Καναδά με 3-1, διατήρησε το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής κι εξασφάλισε την πρώτη θέση και φυσικά, την πρόκριση.

Τα τέρματα των Μεξικανών, σημείωσαν οι Αλβαράδο (40`) και Κουαρδάδο (54`, 77`), ενώ για τους Καναδούς, μείωσε προσωρινά ο Καβαλίνι στο 75ο λεπτό.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Μαρτινίκα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε εύκολα την Κούβα με 3-0, χάρη στα γκολ των Μαρβό (45`), Αμπαούλ (70`) και Φορτούν (84`), ενώ στο 58ο λεπτό, ο Περσεμέν έχασε πέναλτι για τους νικητές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα