Champions League: Το… θαύμα δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό, ήττα στο Λονδίνο με ανατροπή και 4-2 από την Τότεναμ

Για την 3η θέση στον 2ο όμιλο του Champions League, την τελευταία αγωνιστική – θέλει μόνο νίκη – εντός κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, που θα του δώσει εισιτήριο για το Europa League θα παλέψει ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα με 4-2 με ανατροπή στο Λονδίνο από την Τότεναμ

και το θριαμβευτικό πέρασμα της Μπάγερν από το Βελιγράδι με 6-0 και «καρέ γκολ» από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ιδανική αρχή στον αγώνα, προηγήθηκαν με 2-0, κάτι που το πετυχαίνουν πρώτη φορά επί αγγλικού εδάφους, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-1, μετά από τραγικό λάθος της άμυνας, και στο τέλος δεν… άντεξαν με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη συνέχει του Champions League. Με τους «πετεινούς», που ακολουθούν τους Βαυαρούς στους «16» της διοργάνωσης, να πετυχαίνουν δυο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά, ενώ οι Πειραιώτες είχαν και προβλήματα στην άμυνά τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Ελ Αραμπί (6′) και Σεμέδο (19′), αλλά το τραγικό λάθος του Μεριά στο 45+1′ έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μουρίνιο να μειώσει με τον Ντελε Άλι.

Το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Χάρι Κέιν με δύο γκολ (50′, 77′) και ο Οριέ (73′) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Οι «πετεινοί» με αυτή τη νίκη προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού, ενώ ο Ολυμπαικός στην τελευταία αγωνιστική θα κονταροχτυπηθεί με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Πειραιώτες θέλουν μόνο νίκη για να συνεχίσουν στο Europa League.

Τι έγινε στον αγώνα

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πει στη συνέντευξή Τύπου ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε για την κακή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη και τα λεγόμενα του Πορτογάλου έγιναν πράξη μόλις στο 6′. Ο Ελ Αραμπί με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1 για τους Πειραιώτες. Το ονειρικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε στο 19′. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ ο Γκιλιέρμε έκανε το τακουνάκι και από κοντά ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι, αλλά ένα τραγικό λάθος του Μεριά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου έβαλε ξανά την Τότεναμ στο παιχνίδι. Ο Οριέ έκανε το γύρισμα ο αμυντικός των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να διώξει, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και ο Ντελε Αλι από κοντά μείωσε σε 1-2.

Το κακό τελείωμα του ημιχρόνου συνδυάστηκε και με ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο για τους Αγγλους. Στο 50′ ο Κέιν από κοντά έκανε το 2-2 και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η ομάδα του Μουρίνιο που είχε την ψυχολογία με το μέρος της κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στο 73′ με τον Οριέ. Έχοντας αποβάλει το άγχος η Τότεναμ συνέχισε να πιέζει και τέσσερα λεπτά αργότερα «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Έρικσεν εκτέλεσε το φάουλ και ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά έκανε το 4-2.

Διαιτητής: Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Κάρτες: Αλντερβάιρελντ – Σεμέδο, Τσιμίκας, Ποντένσε

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκασανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ (29′ Έρικσεν), Γουίνκς, Άλι (82′ Εντομπελέ), Μόουρα (61′ Σισοκό), Σον, Κέιν.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (75′ Βαλμπουενά), Ποντένσε (79′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Αραμπί (85′ Γκερέρο).

Στο γήπεδο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έκανε μάλιστα, μία βόλτα από το μέρος που φιλοξενεί τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» πριν την σέντρα του ματς στο Λονδίνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαιρέτισε πολλούς από τους φίλους των Πειραιωτών που έκαναν το ταξίδι στην Αγγλία και αργότερα κατευθύνθηκε στις θέσεις των VIP για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν κάνει αισθητή από νωρίς την παρουσία τους στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αγγλίας.

Πέρασε και η Ρεάλ, «πάρτι» Μπάγερν στο Βελιγράδι

Η Ρεάλ προκρίθηκε στους «16» του Champions League παρά την ισοπαλία (2-2) με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Μπερναμπέου», σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Μπριζ στην Κωσνταντινούπολη (1-1) με γκολ στο τέλος κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Η «βασίλισσα» προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα γκολ του Μπενζεμά, αλλά Μπαπέ και Σαράμπια σε ένα τρίλεπτο «πάγωσαν» το μαδριλένικο στάδιο και διατήρησαν αήττητη την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Σε άλλο ντέρμπι, στον 4ο όμιλο, η Γιουβέντους νίκησε 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της ως πρώτη του γκρουπ, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» χρειάζονται μόνο νίκη απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας στις 11 του Δεκέμβρη για να είναι σίγουρα δεύτεροι και να συνεχίσουν στη διοργάνωση, αφού η διαφορά τους από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους, μειώθηκε στον ένα βαθμό.

Στον 3ο όμιλο, η Μάντσεστερ Σίτι «καπάρωσε» την πρώτη θέση μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ η δεύτερη θέση θα κριθεί στο φίνις, καθώς μετά τη νίκη της Αταλάντα στο Μπέργκαμο επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έβαλε στο «κόλπο» και τους Ιταλούς, αφού οι Ουκρανοί έχουν 6 βαθμούς, οι Κροάτες 4 και οι «μπεργκαμάσκι» 4.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο Βελιγράδι η Μπάγερν έκανε… πάρτι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο συνέτριψε 6-0 με «καρέ» του Λεβαντόφσκι, που έφτασε ήδη τα 10 γκολ σε 5 αγώνες στη διοργάνωση.

Στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής στους ομίλους 1-4 του Champions League, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (δείτε και τις βαθμολογίες):

1ος ΌΜΙΛΟΣ

Γαλατάσαραϊ – Κλαμπ Μπριζ 1-1 (11′ Μπουγιούκ/ 90’+2 Ντιατά)
Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 (17′, 79′ Μπενζεμά/81′ Εμπαπέ, 83′ Σαράμπια)

Η βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13 12-2
2. Ρεάλ Μαδρίτης 8 11-7
3. Κλαμπ Μπριζ 3 3-9
4. Γαλατάσαραϊ 2 1-9

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2 (45’+1 Άλι, 50′, 77′ Κέιν, 73′ Οριέ/6′ Ελ Αραμπί, 19′ Σεμέδο)
Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν 0-6 (14′ Γκορέτσκα, 53′ πεν., 60′, 64′, 68′ Λεβαντόφσκι, 89′ Τολισό)

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 15 21-4
2. Τότεναμ 10 17-11
3. Ερυθρός Αστέρας 3 3-19
4. Ολυμπιακός 1 7-14

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1 (57′ Γκιντογκάν/70′ Σόλομον)
Αταλάντα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 (27′ πεν. Μουριέλ, 47′ Γκόμες)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 11 12-3
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 8-10
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5 9-9
4. Αταλάντα 4 5-12

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λοκομοτίβ Μόσχας – Λεβερκούζεν 0-2 (11′ αυτ. Ζεμαλεντίνοφ, 54′ Μπέντερ)
Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (45’+2 Ντιμπάλα)

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 13 10-4
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 7 6-5
3. Μπάγερ Λεβερκούζεν 6 5-7
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 4-9

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Πηγή: Champions League: Το… θαύμα δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό, ήττα στο Λονδίνο με ανατροπή και 4-2 από την Τότεναμ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα