Champions League: «Καθαρό» προβάδισμα για Λίβερπουλ, 2-0 την Πόρτο – Με Σον η Τότεναμ 1-0 τη Σίτι (video)

Η Λίβερπουλ είχε ένα… καυτό ημίωρο στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να σκοράρει δυο γκολ, νικώντας με 2-0 την Πόρτο στο «Άνφιλντ», στο πρώτο τους ματς για τα προημιτελικά του Champions League. Έτσι, πήραν… καθαρό προβάδισμα κόντρα στους «δράκους», που θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, ενώ έχουν παράπονα και από τη διαιτησία.

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ κατάφερε να πάρει και αυτή προβάδισμα, καθώς νίκησε

1-0 με γκολ του Σον στο 78′ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Χάρι Κέιν, μετά από σε μαρκάρισμα του Ντελφ. Ο άγγλος άσος είναι πολύ πιθανό να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 58’…

Οι «κόκκινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο «Άνφιλντ» και στο πρώτο ημίωρο πέταγαν… φωτιές. Έτσι, έκαναν το 1-0 μόλις στο 5′. Ο Κεϊτά έπιασε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Μιλιτάο, άλλαξε πορεία και κατέλήξε στο βάθος της εστίας του Κασίγιας.

Η Λίβερπουλ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 22′, με τον Σαλάχ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 έγινε στο 26′. Μετά από πολύ ωραία επίθεση, ο Άρνολντ από σεξιά σέντραρε παράλληλα στον Φιρμίνο, που πλάσαρε σε κενή εστία. Η Πόρτο θα μπορούσε να είχε μειώσει στο 30′, αλλά μετά από φάση διαρκείας ο Μάρεγκα δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34′ Οι «κόκκινοι» έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Φιρμίνο να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φάσεις ήταν λιγότερες, με τη Λίβερπουλ να προσέχει και την άμυνά της, έχοντας σκοράρει δυο γκολ.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)

Κίτρινες: Σοάρες, Φελίπε

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Μίλνερ, Κεϊτά, Φιρμίνο (82΄ Στάριτζ), Μανέ (73΄ Οριγκί), Σαλάχ, Χέντερσον, Αλεξάντερ – Άρνολντ.

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (77΄ Φερνάντο), Μιλιτάο, Τόρες (74΄ Κόστα), Μαρέγκα, Τέγες, Κορόνα, Ντανίλο, Οτάβιο, Φελίπε, Σοάρες (62΄ Μπραχίμι).

El 1-0 del #Liverpool vs #Porto.
Keita ⚽️
pic.twitter.com/GK2qnk1EBd

— Goles del Mundo

Keywords
Τυχαία Θέματα