Champions League: Η Νάπολι… προσγείωσε τη Λίβερπουλ, μεγάλο «διπλό» η Βαλένθια – Έγραψε ιστορία ο Χάλαντ

Η Βαλένθια πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην πρεμιέρα του Champions League, με το 1-0 επί της Τσέλσι στο Λονδίνο, σε μια βραδιά στην οποία ο νεαρός Νορβηγός Χάλαντ «έλαμψε», καθώς πέτυχε χατ – τρικ στο εμφατικό 6-2 της Σάλτσμπουργκ επί της Γκενκ, γράφοντας ιστορία. Η κάτοχος Λίβερπουλ έχασε με 2-0 στη Νάπολι, για την οποία έπαιξε σε όλο τον αγώνα ο Κώστας Μανωλάς. Στο τέλος… γλίτωσε τον βαθμό η Ίντερ (1-1) εντός με τη Σλάβια Πράγας.

Δεν μπήκε γκολ

(0-0) στο Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα, ενώ Λειψία έκανε το «μπαμ» στο «Ντα Λουζ», επικρατώντας με 2-1 της Μπενφίκα, βάζοντας «φωτιά» με το… καλημέρα στον 7ο όμιλο, μετά και το 1-1 της Λιόν με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ήττα εάν ο Μπάρκλεϊ ήταν εύστοχος από την «ασβεστένια βούλα» στο 87’, αλλά, το πέναλτι που εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά άουτ. Έτσι, η Βαλένθια, που είχε σκοράρει με τον Ροντρίγκο στο 75’ έφτασε σε μεγάλη νίκη.

Με ήττα ξεκίνησε την εφετινή διοργάνωση η κάτοχος του τροπαίου, Λίβερπουλ. Με το αμφισβητούμενο πέναλτι του Μέρτενς, η Νάπολι προηγήθηκε των «κόκκινων» στο 82΄ και στις καθυστερήσεις ο Γιορέντε «σφράγισε» το «τρίποντο» των «παρτενοπέι» (2-0), απέναντι σε μία υποτονική Λίβερπουλ.

Στο ντέρμπι της βραδιάς, Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 0-0 σε ματς που ο Τερ Στέγκεν εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή, λόγω του πέναλτι που απέκρουσε στο ξεκίνημα του β μέρους μετά την εκτέλεση του Ρόις.

Ό Ερλινγκ Μπρόιτ Χέλαντ με τα τρία γκολ στο Σάλτσμπουργκ, στο εμφατικό 6-2 κόντρα στη Γκενκ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σημειώνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στο πρώτο ημίχρονο. Δηλαδή αυθεντικό χατ – τρικ.

Η Ίντερ κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Σλάβια Πράγας και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ο άνθρωπος που «σημάδεψε» τον αγώνα ήταν στο Μιλάνο ήταν ο Νικολό Μπαρέλα, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 71’ και στο 90’+3 κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) και να αποτρέψει την ήττα από τη Σλάβια Πράγας, που μέχρι τότε είχε το προβάδισμα με το τέρμα του Ολαγίνκα (64’). Οι Τσέχοι μετρούσαν έξι απανωτές ήττες στις τελευταίες επισκέψεις της στην Ιταλία, αλλά κατάφεραν να φύγουν αήττητοι από το Μιλάνο (1-1) κάνοντας την πρώτη έκπληξη με το… καλημέρα στη διοργάνωση απέναντι στην Ίντερ που προερχόταν από το απόλυτο στη Serie A (3X3) στο ξεκίνημα της περιόδου.

Ούτε στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής δεν τα κατάφεραν οι γηπεδούχοι. Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πήρε βαθμό από τη Λιόν στη Γαλλία (1-1) κι έμεινε αήττητη απέναντι στους «λιονέ» για τρίτο σερί ματς, μετά τις δύο νίκες που είχε πετύχει εναντίον τους στην φάση των ομίλων της σεζόν 2015/2016 (3-1 εντός, 2-0 εκτός έδρας).

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας στους ομίλους 5-8 του Champions League είναι τα εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι (Ιταλία) – Λίβερπουλ (Αγγλία) 2-0 (82’πεν. Μέρτενς, 90’+2 Γιορέντε)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Γκενκ (Βέλγιο) 6-2 (2’,34’,45’ Χάλαντ, 36’ Χουάνγκ Χι/Τσαν, 45’+2 Ζομποζλάι, 66’ Ούλμερ – 40’ Λουκουμί, 52’ Σαματά)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ (Ιταλία) – Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 1-1 (90’+3 Μπαρέλα / 64’ Ολαγίνκα)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν (Γαλλία) – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 1-1 (50’πεν. Ντεπάι / 41’ Αζμούν)
Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Λειψία (Γερμανία) 1-2 (84’ Σεφέροβιτς / 69’,79’ Βέρνερ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι (Αγγλία) – Βαλένθια (Ισπανία) 0-1 (75’ Ροντρίγκο)
Άγιαξ (Ολλανδία) – Λιλ (Γαλλία) 3-0 (18’ Πρόμες, 50’ Άλβαρες, 62’ Ταλιαφίκο)

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League, Νάπολι…, Λίβερπουλ, Βαλένθια – Έγραψε, Χέλαντ,Champions League, napoli…, liverpoul, valenthia – egrapse, chelant