Budgetάρω και έφυγα!

Οι διακοπές βρίσκονται στο πικ τους και οι τελευταίοι ημών, που δεν έχουμε προλάβει να κλείσουμε, αναζητούμε εναλλακτικούς προορισμούς έξω από τα συνηθισμένα αγαπημένα μας νησιά Αιγαίου – Ιουνίου και λοιπών πελαγών. Η ελληνική ακτογραμμή άλλωστε έχει εκατοντάδες μικρούς και μεγαλύτερους παραδείσους για όσους ονειρεύονται να τους ανακαλύψουν.

Η παρέα φέτος αποφάσισε να κάνει ένα road trip

κάτω από το αυλάκι, τουτέστιν να επισκεφτεί όσες περισσότερες ομορφιές προλάβει της Πελοποννήσου.

Αυτό σημαίνει ότι και οι τέσσερις ταξιδιώτες θα φροντίσουν από πριν να έχουν εντοπίσει παραλίες, κάμπινγκ και κανένα δωμάτιο αν χρειαστεί σε κάποιο ψαροχώρι, ανάλογα με τις περιοχές που έχουν αναλάβει να καλύψουν έκαστος, για την εβδομάδα μετά τον 15αύγουστο.

Όσο δε για την τροφή μας, έχουμε αποφασίσει από πριν, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι θα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι επιθυμούμε χωρίς να υποχρεώνεται κανείς να ακολουθήσει. Τις εποχές που ζούμε άλλωστε δεν είμαστε όλοι για όλα, για αυτό και το σωστό budget απαιτεί καλό από πριν προγραμματισμό και συνεννόηση.

Οπότε, έχουμε και λέμε:

Παρέα; Τσεκ

Μέρος; Τσεκ

Ημερομηνίες; Τσεκ

Κόστος διαμονής/διατροφής; Τσεκ

Κόστος μετακίνησης; ?

Αυτό που μένει λοιπόν είναι να δούμε το βασικό εργαλείο ενός road trip που είναι το αυτοκίνητο. Και γιατί μόνο το αυτοκίνητο; Γιατί σε αυτό το σημείο, λόγω τόσο των πολλών διαφορετικών σημείων που θέλουμε να βρεθούμε, όσο και των πραγμάτων που θέλουμε να έχουμε μαζί μας, είναι η μόνη επιλογή (που μεταξύ μας δεν μας χάλασε καθόλου).

Το θέμα είναι ότι οι δύο από τους τέσσερις είναι μοτοσικλετιστές, η τρίτη έχει δανείσει το αμάξι της στους γονείς και η τέταρτη δεν έχει. Οπότε; Οπότε μέσα στο budget βάλαμε και τη Βudget.

Ψάξαμε, είδαμε και καταλήξαμε ότι η καλύτερη λύση για τις μετακινήσεις μας στην όμορφη Πελοπόννησο είναι οι οικονομικές προτάσεις της εν λόγω εταιρείας που συν τοις άλλοις παρέχει και εκπτώσεις για προπληρωμένη κράτηση.

Βάζοντας στο site ημερομηνίες που μας ενδιαφέρουν, είδαμε όλα τα προσφερόμενα διαθέσιμα αυτοκίνητα και κλείσαμε ένα που θα μας κάνει τη δουλειά. Όσο για το κόστος ανά επιβάτη, δεν μας βγήκε παραπάνω από ένα εισιτήριο μετ’επιστροφής σε γνωστό νησί των Κυκλάδων. Τα καύσιμα που θα μας βαρύνουν, θα είναι σε πετρέλαιο (diesel) που σημαίνει και εκεί οικονομία. Ενημερωτικά, πλέον στην τιμή ισχύουν τα απεριόριστα χιλιόμετρα όπως και η μικτή ασφάλεια -αχρείαστη να είναι.

Οπότε για τις φετινές διακοπές μας, μπήκε και το τελευταίο Τσεκ και μετράμε αντίστροφα. Καλό μας καλοκαίρι!

Το ψήνετε και εσείς; Δείτε περισσότερα στο www.budget.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα