Basket League: «Πάρτι» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με Ιωνικό – Βυθίστηκαν… και άλλο ΠΑΟΚ και Άρης (video)

Επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας (είχε στον πάγκο τους Βαγγέλης Μάγειρας και Άκης Παπαδάκης) έκανε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς με εξαιρετικό μπάσκετ στο β΄ ημίχρονο επιβλήθηκε των Πειραιωτών με 103-70, κλείνοντας το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου (13η αγωνιστική) της Basket League με 9 νίκες και 4 ήττες. Το ματς παρακολούθηε και ο Ρικ Πιτίνο.

Την

ίδια ώρα, ΠΑΟΚ και Άρης μετά τις ήττες τους από τον Ηρακλή (99-82) και Προμηθέα Πατρών (95-79) «μοιράζονται» την τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα δώσουν μάχη για να μην πέσουν… Η ομάδα της Αχαΐας έκλεισε τον πρώτο της κανονικής περιόδου στην 2η θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, που παίζει την Κυριακή (29/12) στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Τεράστια «διπλά» για Ήφαιστο Λήμνου και Λάρισα σε Περιστέρι και Λαύριο με 75-79 και 78-89. Το Ρέθυμνο νίκησε εντός 72-61 τον Κολοσσό.

Η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι πανέτοιμη για το ντέρμπι της πρεμιέρας του β’ γύρου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (τυπικά θα είναι γηπεδούχος) και ο φωτεινός πίνακας έγραψε 103-70. Ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας, οι παίκτες της μάζεψαν 10 περισσότερα ριμπάουντ, μοίρασαν 13 περισσότερες ασίστ, ενώ ευστόχησαν σε 13 τρίποντα έναντι 5 των Πειραιωτών που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (υπέγραψε στον Προμηθέα Πατρών).

Έξι παίκτες της Ένωσης σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων και συγκεκριμένα οι Λάνγκφορντ 15, Ρέι 14, Γιαννόπουλος 13, Χρυσικόπουλος 12, Γκίκας 12, Μαυροειδής 12.

Δεν αγωνίστηκε από πλευράς ΑΕΚ ο νεοαποκτηθείς Τζεράι Γκραντ. Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων με 13 πόντους.

Χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα ο Προμηθέας Πατρών νίκησε άνετα με 95-79 τον Άρη στο «Δ. Τόφαλος». Οι Αχαιοί επέβαλλαν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και με 23 ασίστ έναντι 14 του αντιπάλου έφτασαν πολύ εύκολα στο «δίποντο».

Ο Λίποβι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Μάκη Γιατρά με 18 πόντους, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε πέντε ασίστ. Άλλοι πέντε παίκτες των γηπεδούχων τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Προμηθέα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σημείωσε 12 πόντους, μάζεψε δυο ριμπάουντ και μοίρασε δυο ασίστ, σε 15:57”.

Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεχώρισαν οι Τζέιλεν Μόρις (19π.) και Κεν Μπράουν (17π.). Ο Προμηθέας ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 10 νίκες και 3 ήττες, ενώ η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη θα κάνει Πρωτοχρονιά με 3 νίκες και 10 ήττες, ούσα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά τον Άρη που ηττήθηκε εύκολα στην Πάτρα από τον Προμηθέα, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να «παραδοθεί» στον Ηρακλή, με τον «Γηραιό» να πετυχαίνει μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 99-82 στο «Ιβανώφειο».

Οι «κυανόλευκοι» με το «δίποντο» αυτό βρέθηκαν στην πρώτη οκτάδα με ρεκόρ 6-7, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στην τελευταία θέση μαζί με τον Άρη και στο 3-10. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοτε κραταιές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ πρόκειται να «συγκρουστούν» την προσεχή Κυριακή (5/01) στην Πυλαία σε αγώνα «ζωής ή θανάτου».

Πρωταγωνιστές της νίκης του Ηρακλή ήταν οι Σούλερ με 26 και Χάνλαν με 17 πόντους, ενώ από τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισαν οι Σόρτερ με 13 πόντους (έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ) και Λιούις με 11 πόντους.

Τεράστια «διπλά» για Ήφαιστο Λήμνου και Λάρισα σε Περιστέρι και Λαύριο

Μεγάλα «διπλά» πανηγύρισαν στο φινάλε του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Basket League, Ήφαιστος Λήμνου και Λάρισα. Οι νησιώτες πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη επί του Περιστερίου στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με 79-75, ενώ στο Λαύριο οι Θεσσαλοί έφτασαν τις 4 νίκες στο πρωτάθλημα (2η εκτός έδρας) με το τελικό 98-78.

Ο Ήφαιστος «εκτέλεσε» το Περιστέρι από τα 6.75 (11/26 τρίποντα), τη στιγμή που η άμυνά του δευτέρου μέρους έκανε τη ζημιά στους γηπεδούχους, οι οποίοι «πλήρωσαν» την καθυστερημένη αντίδραση τους. Κορυφαίοι των νικητών, που βρίσκονται στην πρώτη τετράδα, ήταν οι Μάριο Λιτλ (17π.) και Μιχάλης Τσαϊρέλης (17π.), ενώ ο Σον Έβανς «γέμισε» τις ρακέτες με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από το Περιστέρι των 15 λαθών ξεχώρισε ο Γιανίκ Μορέιρα με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ηγέτης της Λάρισας στο Λαύριο ήταν ο Μπράντον Ρας. Ο Αμερικανός σταμάτησε στους 30 πόντους με 6/10 τρίποντα, μάζεψε πεντε ριμπάουντ και μοίρασε δυο ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του αποδείχτηκε ο Άντονι Χίκεϊ με 21 πόντους.

Αήττητο εντός έδρας στον πρώτο γύρο το Ρέθυμνο

Χωρίς να χάσει στην έδρα του ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Basket League το Ρέθυμνο. Η ομάδα της Κρήτης επιβλήθηκε με 72-61 του Κολοσσού Ρόδου στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, κλείνοντας το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου με πέντε νίκες και οκτώ ήττες, διατηρώντας το αήττητο στο «σπίτι» της.

Από την άλλη, οι Ροδίτες έχουν το ίδιο ρεκόρ με το Ρέθυμνο, με τρεις εντός έδρας επιτυχίες και δύο μακριά από το «σμαραγδένιο νησί». Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κόντερ Φράνκαμπ με 23 πόντους (4/8 τρίποντα).

Άδοξο τέλος στη συνεργασία Ιωνικού – Καλαφατάκη

Τέσσερις ημέρες διήρκησε η συνεργασία του Ιωνικού Νικαίας με τον Γιώργο Καλαφατάκη. Πριν καλά – καλά ξεκινήσει η συνεργασία των δύο πλευρών διακόπηκε με άδοξο τρόπο. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε την παραμονή των Χριστουγέννων τα ηνία των Πειραιωτών αντί του Νίκου αλλά, διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ τους σε αρκετά θέματα.

Από τη στιγμή που το χάσμα δεν γεφυρώθηκε και οι διαφορές στους όρους συνεργασίας τους εξακολουθούσαν να υπάρχουν, αποφασίστηκε από κοινού να μη συνεργαστούν. Έτσι, την ευθύνη της ομάδας στον αγώνα του Σαββάτου (28/12) με την ΑΕΚ είχαν οι Βαγγέλης Μάγειρας και Άκης Παπαδάκης.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr)

Πηγή: Basket League: «Πάρτι» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με Ιωνικό – Βυθίστηκαν… και άλλο ΠΑΟΚ και Άρης (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα