Apple: Τα iPhones δεν «κρυφακούν» τους χρήστες τους (video)

Η Apple διαβεβαίωσε αμερικανούς κοινοβουλευτικούς πως τα iPhones της δεν «κρυφακούν» τους χρήστες τους χωρίς τη συναίνεσή τους, και δεν επιτρέπουν σε εφαρμογές «τρίτων» να το κάνουν, απαντώντας στο ερώτημα εάν οι συσκευές της παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των πελατών της.

Οι Γκρεγκ Γουόλντεν, Μάρσα Μπλάκμπερν, Γκρεγκ Χάρπερ και Ρόμπερτ Λάτα, της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, έστειλαν επιστολή

στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alphabet, Λάρι Πέιτζ, τον Ιούλιο, εκφράζοντας προβληματισμούς σχετικά με τις αναφορές πως τα smartphones έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν από μόνα τους (χωρίς να έχει δοθεί σχετική εντολή ενεργοποίησης δηλαδή) ηχητικά δεδομένα από συζητήσεις χρηστών που βρίσκονται κοντά, προκειμένου να είναι σε θέση να «πιάνουν» φράσεις ενεργοποίησης, όπως το «Okay Google» ή το «Hey Siri».

Όπως αναφέρει το Reuters, σε επιστολή στον Ρεπουμπλικανό Γουόλντεν, η Apple ανέφερε πως τα iPhones δεν καταγράφουν ήχους ενώ έχουν «στημένο το αυτί» για εντολές στο Siri, και ότι το Siri δεν διαμοιράζεται λέξεις οι οποίες έχουν ειπωθεί. Η Apple τόνισε ότι προϋποτίθεται οι χρήστες να δώσουν τη σαφή τους έγκριση και ότι οι εφαρμογές πρέπει να προβάλλουν ξεκάθαρη ένδειξη ότι «ακούν».

Οι επιστολές αυτές έρχονται στον απόηχο των εμφανίσεων του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ενώπιον του Κογκρέσου, για το ζήτημα των πρακτικών του Facebook σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του- θέμα που προέκυψε φλέγον λόγω του σκανδάλου της Cambridge Analytica.

Από πλευράς της, σύμφωνα με το Reuters, η Alphabet (μητρική της Google) δεν είχε απαντήσει την Τετάρτη για το αν έχει απαντήσει σε αντίστοιχα ερωτήματα, ενώ η Apple δεν προέβη σε περαιτέρω σχόλια πέρα από την επιστολή της, την οποία είδε το Reuters.

Στο πλαίσιο της επιστολής, η Apple υπογράμμισε ότι έβγαλε από το App Store της εφαρμογές λόγω παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων, αλλά δεν αποκάλυψε εάν έχει μπλοκάρει κάποιον developer, ενώ πρόσθεσε ότι εναπόκειται στους developers να ενημερώνουν τους χρήστες όταν μια εφαρμογή απομακρύνεται για λόγους ιδιωτικότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα