24ο All Star Game: Σούπερ θέαμα στην Κρήτη – Τιμήθηκε η μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ (video)

Στο κατάμεστο κλειστό του Ηρακλείου Κρήτης «Δύο Αοράκια», διεξήχθη το τριήμερο (7-8 και 9/02) το 24ο All Star Game, η «αυλαία» του οποίου έπεσε την Κυριακή (09/02) με τον αγώνα της Team Καλάθης και της Team Ματσιούλις. Οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, με την ομάδα του λιθουανού άσου της ΑΕΚ

να επικρατεί αυτής του πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού με 109-104.

Ο Ντίνος Μήτογλου αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων αναδείχθηκε ο αμερικανός μπόμπερ του ΠΑΟΚ, Μπόμπι Μπράουν, ενώ στον αντίστοιχο των καρφωμάτων ξεχώρισε ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης. Το Σάββατο (08/02) έγινε και παιχνίδι με παλαίμαχους που είχε πολλή λάμψη, συμμετείχε και η Εβίνα Μάλτση.

Το παιχνίδι άρχισε με τους συμμετέχοντες και τους θεατές να τιμούν τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του Τζιάνας, οι οποίοι σκοτώθηκαν πρόσφατα σε αεροπορικό δυστύχημα. Από τα χαριτωμένα στη διάρκειά της μάχης, επίσης, αποτέλεσε η είσοδος στο παρκέ και τα καλάθια που πέτυχαν, οι μικροί γιοι του Νικ Καλάθη και του προπονητή της ΑΕΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου, Λουκ και Γιώργος, αντίστοιχα.

Σε ένα σαραντάλεπτο που ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, η ομάδα που κοούτσαραν ο Μάκης Γιατράς με τον Βαγγέλη Ζιάγκο πήρε τη νίκη, έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν αυτός που ξεχώρισε για τη συνέπειά του στο παρκέ, έχοντας 19 πόντους (με 8/8 δίποντα και 1/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, κερδίζοντας παράλληλα τον τίτλο του πολυτιμότερου του αγώνα.

Στο ημίχρονο του αγώνα, οι πρόεδροι του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Ανδρέας Γλυνιαδάκης, αντίστοιχα, βράβευσαν τις Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ. Αμφότερες, υπενθυμίζεται, έπαιξαν στην πρώτη μέρα του All Star Game, αποτελώντας μέλη της ομάδας των All Time Stars , η οποία κοντραρίστηκε με τους Rising Stars.

Τα δεκάλεπτα: 40-45, 59-63, 84-88, 104-109

Διαιτητές: Σώμος, Κατραχούρας, Μαλαμάς

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΗ (Ηλίας Παπαθεοδώρου-Σωτήρης Μανωλόπουλος): Φρανκκαμπ 9 (3), Κατσίβελης 2, Παππάς 5 (1), Μπάντζαρης 6 (2), Κ. Μπράουν 3 (1), Ρας 12 (4), Φίλερ 14, Γκρέι 2, Τόμας 15 (3), Φιλιππάκος 6, Καλάθης 6, Γουίλεϊ 4, Σάμιουελς 12 (2), Καββαδάς 8, Σχορτσιανίτης.

ΟΜΑΔΑ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ (Μάκης Γιατράς-Βαγγέλης Ζιάγκος): Φριντέτ 9 (3), Ράις 6 (2), Παπαδάκης, Μπ. Μπράουν 6 (2), Χάνλαν 12 (4), Γιαννόπουλος 6 (2), Μποχωρίδης 10, Καράμπουλας 9 (3), Ματσιούλις 11, Αγκμπελέσε 6, Σλότερ 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Μήτογλου 19 (1), Παπαγιάννης 9 (1).

Νικητής στα καρφώματα ο Παπαγιάννης

Το ελληνικό… αίμα επικράτησε στον διαγωνισμό καρφωμάτων στο 24ο All Star Game! Ο Γιώργος Παπαγιάννης, του Παναθηναϊκού, αν και δεν ήταν στους αρχικά δηλωθέντες, στον τελικό της διαδικασίας, στο ημίχρονο του αγώνα της διοργάνωσης, ανάμεσα στην ομάδα του Νικ Καλάθη και την ομάδα του Γιόνας Ματσιούλις, επικράτησε με 45 βαθμούς, κερδίζοντας τον Παναγιώτη Φιλιππάκο της Δάφνης (Α2). Άκυρες ήταν οι προσπάθειες για τους Τζέικομπ Ουάϊλι και Σαμάρντο Σάμιουελς.

Αναλυτικά, η βαθμολογία στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 24ου All Star Game:

Προκριματικός – Συμμετέχοντες

Παναγιώτης Φιλιππάκος (Δάφνη) 48 (βαθμοί)
Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός) 48
Λευτέρης Μαντζούκας (Προμηθέας Πάτρας) 46
Κέντρικ Μπράουν (Αρης) 37
Τζέικομπ Ουάϊλι (Παναθηναϊκός) –
Σαμάρντο Σάμιουελς (Πανιώνιος) –

Τελικός

Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός) 45
Παναγιώτης Φιλιππάκος (Δάφνη) 44

Ο Μπόμπι Μπράουν νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων

Άρχισε τελευταίος στη διαδικασία, τερμάτισε, όμως, πρώτος. Ο Μπόμπι Μπράουν ήταν ο νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων στο 24ο All Star Game, που διεξάγεται στο κλειστό «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο. Ο αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ, με 26 πόντους, κέρδισε στον τελικό, το Κόνερ Φράνκαμπ, του Ρεθύμνου, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους.

Ο Μπράουν, για να προκριθεί στον τελικό, μετά τον προκριματικό, κοντραρίστηκε σε δύο μπαράζ με τον Κώστα Παπαδάκη, του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν ο νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων, στον αγώνα της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, ανάμεσα στους Rising Stars και τους All Time Stars.

Αναλυτικά, ο διαγωνισμός τριπόντων στο 24ο All Star Game:

Προκριματικός γύρος

Συμμετέχοντες

Κόνερ Φράνκαμπ (Ρέθυμνο) 25 (πόντοι)
Κώστας Παπαδάκης (Παναθηναϊκός) 21
Μπόμπι Μπράουν (ΠΑΟΚ) 21
Τζίμερ Φριντέτ (Παναθηναϊκός) 18
Στίβεν Γκρέι (Περιστέρι) 16
Χάρης Γιαννόπουλος (ΑΕΚ) 16
Βαγγέλης Καράμπουλας (Διαγόρας Δρ. Α2) 11
Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (Αρης) 10

Μπαράζ – Συμμετέχοντες

Μπόμπι Μπράουν (ΠΑΟΚ) 19/25 (πόντοι)
Κώστας Παπαδάκης (Παναθηναϊκός) 19/15

Τελικός – Συμμετέχοντες

Μπόμπι Μπράουν (ΠΑΟΚ) 26 (πόντοι)
Κόνερ Φράνκαμπ (Παναθηναϊκός) 18

Αυγενάκης: Η Κρήτη τους αγκάλιασε, το Ηράκλειο τους απόλαυσε, η νέα γενιά θα τους αντιγράψει

O Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στο Ηράκλειο και παρακολουθεί τις δράσεις του 24ου All Star Game του ΕΣΑΚΕ, αυτό το τριήμερο, δηλαδή τη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter κατά τη διάρκεια του κεντρικού αγώνα του All Star Game, ανάμεσα στην Team Καλάθης και την Team Ματσιούλης: «Το ένδοξο παρελθόν, το εντυπωσιακό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον του μπάσκετ μας έδωσαν βροντερό το παρών και γιόρτασαν ενωμένοι επί 3ήμερο στο 24ο EKO All Star Game. Η Κρήτη τους αγκάλιασε, το Ηράκλειο τους απόλαυσε, η νέα γενιά θα τους αντιγράψει. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Το ένδοξο παρελθόν, το εντυπωσιακό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον του μπάσκετ μας έδωσαν βροντερό το παρών και γιόρτασαν ενωμένοι επί 3ήμερο στο 24ο EKO All Star Game. Η Κρήτη τους αγκάλιασε, το Ηράκλειο τους απόλαυσε, η νέα γενιά θα τους αντιγράψει. Τα καλύτερα είναι μπροστά pic.twitter.com/riteryHM2K

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) February 9, 2020

Τι έγινε το Σάββατο (08/02): Τα… πιτσιρίκια νίκησαν τους «θρύλους»

Το πρώτο… πιάτο του All Star Game σερβιρίστηκε το Σάββατο (08/02) στα «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου με πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Στο παιχνίδι που έγινε ανάμεσα στους «Rising Stars» της Α1 και τους «All Time Stars» του ελληνικού μπάσκετ οι νέοι επικράτησαν με 101-90 του Διαμαντίδη, του Παπαλουκά, του Παπαδόπουλου, της Μάλτση και της.. παρέας τους. Από τους νικητές ξεχώρισε ο νεαρός παίκτης της ΑΕΚ, Νίκος Ρογκαβόπουλος με 26 πόντους, ενώ από την… παλιά φρουρά ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είχε 20 πόντους.

Ο Παπαδάκης νίκησε στον διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game

Στο πρόγευμα του διαγωνισμού τριπόντων του τριημέρου, νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Παπαδάκης του Παναθηναϊκού και έτσι πήρε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό την Κυριακή (09/02). Εξαιρετικά τα πήγαν και οι Χατζής, Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος.

«Πέταξε» ο 17χρονος Μαντζούκας

Ο 17χρονος αθλητής του Προμηθέα Πατρών Λευτέρης Μαντζούκας θεωρείται ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ. Έτσι, χρίστηκε μεγάλος νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων των νεαρών κερδίζοντας στον τελικό τον Γιάννη Αγραβάνη του Περιστερίου.

Κατάφερε, μάλιστα, να αποσπάσει και το… απόλυτο «50» από τους κριτές την ώρα που ο αντίπαλός του βαθμολογήθηκε με «49». Ο Μαντζούκας θα αντιμετωπίσει στον διαγωνισμό καρφωμάτων τους Κεν Μπράουν, Τζέικ Ουάιλι, Κίνγκσλεϊ Μόουζες, Μαλίκ Ντάιμ, Άλεξ Ντέιβις και Παναγιώτη Φιλιππάκο.

Μάθημα ζωής από τους αθλητές σε αμαξίδια

Την αυλαία άνοιξε στις εκδηλώσεις του Σαββάτου (08/02) ο αγώνας των αθλητών σε αμαξίδια στον οποίο αποδόθηκε και φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του Τζίτζι που έχασαν τη ζωή του πριν από δυο εβδομάδες στην Καλιφόρνια.

MVP της πρώτης μέρας ο Ρογκαβόπουλος

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στη νίκη των Rising Stars επί των All Time Stars. O φόργουορντ της ΑΕΚ που πριν λίγες μέρες συστήθηκε και στο ευρωπαϊκό κοινό με την εμφάνισή του κόντρα στην Άνβιλ, είχε 26 πόντους και 4 ριμπάουντ και πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Πηγή: 24ο All Star Game: Σούπερ θέαμα στην Κρήτη – Τιμήθηκε η μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα