Ο Weinstein είχε απειλήσει με απόλυση τον Peter Jackson από το Lord of the Rings!

11:50 5/5/2018 - Πηγή: Balleto

Και σαν εναλλακτική επιλογή του είχε τον Quentin Tarantino

Μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε πέρυσι γύρω από τον Harvey Weinstein, εξακολουθούν να έρχονται στην επιφάνεια διάφορες πληροφορίες γύρω από το όνομα του εν λόγω κινηματογραφικού παραγωγού, και ως επί το πλείστον αρνητικά στοιχεία. Και ενώ συνήθως οι αποκαλύψεις αυτές αφορούν την απρεπή συμπεριφορά του και την παρενόχληση στην οποία προέβη εναντίον πολλών διάσημων προσωπικοτήτων του σινεμά, πλέον ξεπροβάλλει και κάτι άλλο

για τον Weinstein. Ίσως οι fans της επικής τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών να δυσαρεστηθούν αρκετά με αυτό! Ο Weinstein είχε απειλήσει με απόλυση τον σκηνοθέτη του LOTR, Peter Jackson, λέγοντας πως θα μπορούσε να βρει άλλον αντικαταστάτη όπως τον Quentin Tarantino.

Με βάση και συναφές δημοσίευμα του The Playlist αλλά και της Guardian, αναφέρεται ότι στο νέο βιβλίο του Ian Nathan, ο Weinstein έφερε σαν δικαιολογία για την παραπάνω απειλή το ότι το Lord of the Rings θα έπρεπε κατά τα δικά του μέτρα και σταθμά να γυριστεί σε μία μόνο ταινία, παρά σε τρεις καθώς ανησυχούσε πως ο Jackson “θα σπαταλούσε” $12 εκατ. στο να αναπτύξει μία τριμερή μυθοπλασία στην μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, συχνά ασκούσε πίεση στον Jackson προκειμένου να πηγαίνει με τα νερά του, εκβιάζοντάς τον ότι θα μπορούσε να τον διώξει από το project, αναζητώντας αλλού αντικαταστάτη, και συγκεκριμένα στο πρόσωπο του ανερχόμενου τότε δημιουργού του Pulp Fiction, Quentin Tarantino.

Όπως υπογραμμίζεται μέσα στο βιβλίο του Ian Nathan, αλλά και σύμφωνα και με προσωπική μαρτυρία του Ken Kamins, ενός παραγωγού που συνεργαζόταν εκείνη την περίοδο με τον Weinstein:

Ο Harvey έλεγε: ‘Είτε θα το κάνεις είτε όχι. Αλλιώς είσαι εκτός. Έχω ήδη έτοιμο τον Quentin για να το σκηνοθετήσει!.

Ο ίδιος ο Peter Jackson επιβεβαιώνει τα ανωτέρω, δίνοντας στην δημοσιότητα κάποια έγγραφα που του είχαν επιδοθεί το 1998 υπογεγραμμένα από τον Jack Lechner, ένα μεγάλο στέλεχος της Miramax, και στα οποία αναγραφόταν χαρακτηριστικά «μία πιο ριζοσπαστική, αποτελεσματική προσέγγιση» να αφηγηθεί την ιστορία σε μία ταινία.

Όπως ομολόγησε και ο Jackson στον Nathan:

Ήταν κυριολεκτικά εγγυημένο ότι θα απογοητεύσει κάθε άτομο που έχει διαβάσει τα βιβλία.

Ο Jackson μη πτοούμενος από την επιθετική τακτική του Weinstein, είπε ρητά και κατηγορηματικά στον συνέταιρο του παραγωγού, Kamins, ότι δεν θα το διαπραγματευόταν άλλο: «Καλύτερα να έχουμε τη ζωή μας και να κάνουμε τα φιλμ μας. Και να μην ασχοληθούμε με όλα αυτά τα χάλια πια. Πείτε στον Harvey να προχωρήσει και να κάνει την ταινία του. Καλή τύχη».

Τελικά, ο Weinstein επέτρεψε στον Jackson να συνεχίσει όπως εκείνος ήξερε, με το όλο franchise να το αναλαμβάνει η New Line Cinema. Προφανώς και η επιμονή του Jackson δικαιώθηκε παραδίδοντας στο κοινό το υποβλητικό θέαμα του Lord of the Rings, στην πιο επιτυχημένη του μορφή, δίνοντας πνοή στο υπέρτατη Τριλογία από τον Πατέρα του Φανταστικού, J. R. R. Tolkien.

Πηγή: unboxholics.com

Keywords
Τυχαία Θέματα