Απειλές για βόμβες σε σχολεία έπειτα από καβγά στο Minecraft

10:29 22/3/2018 - Πηγή: Balleto

Εκκενώθηκαν 400 σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όπως μεταφέρει το Eurogamer, διάφορα σχολεία και κολέγια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έκλεισαν μετά από μια σειρά από απειλών για βόμβες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Φαίνεται πως οι απειλές μάλλον ήταν το αποτέλεσμα μιας διαμάχης μεταξύ παικτών του Minecraft. Περισσότερες από 24,000 απειλές
για βόμβα στάλθηκαν σε περισσότερα από 400 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία, καθώς και κολέγια στην Αγγλία, με αποτέλεσμα πολλές εκκενώσεις. Το e-mail έγραφε:“Έχουμε στείλει έναν μαθητή που κουβαλά βόμβα. Η βόμβα θα εκραγεί σε 3 ώρες, αν δεν στείλετε $5,000 USD στο [veltpvpcom].”

Το VeltPvP είναι μια εταιρία με έδρα την Αμερική που έχει Minecraft servers. Τα e-mails στάλθηκαν με σκοπό τον κλείσιμο της ιστοσελίδας.

Μιλώντας στο Twitter, το VeltPvP τόνισε:“Έχουμε παρενοχληθεί από μια ομάδα από κυβερνοεγκληματίες που προσπαθούν να μας παρενοχλήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Λυπούμαστε ιδιαίτερα για όποιον ήρθε αντιμέτωπος με αυτό, απλά να ξέρει ότι είναι ψεύτικο.”

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Βόρειο Γιορκσάιρ και στο Λίνκολνσχιρ, επιβεβαίωσαν ότι όλα τα e-mails αντιμετωπίζονται ως φάρσα. Η αστυνομία της Northumbria δήλωσε ότι “οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να προέρχονται από τις ΗΠΑ και μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει βιώσιμη απειλή. Τα σχολεία έχουν επισκεφθεί από την αστυνομία για να τα καθησυχάσουν ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως φάρσα και να αντιμετωπίσει κάθε ανησυχία”.

Το Sky News επισημαίνει πως ήρθε σε επαφή με μερικούς από τους δράστες που ευθύνονται για την φάρσα. Ένας από αυτούς δήλωσε:

“Είναι φρικτό, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, αλλά αυτό που κάνει και αυτό το δίκτυο είναι φρικτό.”

Συγκεκριμένα, ο δράστης ισχυρίζεται πως το VeltPvP ευθύνεται για DDoS επιθέσεις σε ένα σύνολο από άλλους Minecraft servers.

Ο CEO της Velt LLC, Carson Kallen, αρνείται τις κατηγορίες και μιλώντας επίσης στο Sky έκανε γνωστό πως αυτό το περιστατικό είναι μέρος μια συνεχόμενης καμπάνιας κατά της εταιρίας του που δέχεται τόσες επιθέσεις πλέον, σε σημείο που ο Kallen γνωρίζει τους τοπικούς αστυνομικούς.

Τελικά φαίνεται πως μια αντιπαράθεση στο Minecraft που βγήκε εκτός ελέγχου, οδήγησε στην εκκένωση 400 σχολείων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: unboxholics.com

Keywords
Τυχαία Θέματα