Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες του 2017 σύμφωνα με τους αναγνώστες του «α»

00:48 22/2/2018 - Πηγή: Balleto

Ένα πολεμικό έπος κατακτά την πρώτη θέση μιας ανατρεπτικής δεκάδας που διαμορφώθηκε από τις ψήφους των αναγνωστών του «α». Δείτε αναλυτικά τις ταινίες!

«Δουνκέρκη»

Μαζικά προσήλθαν οι αναγνώστες του «α» στις ψηφιακές «κάλπες» που στήθηκαν για το μεγάλο μας διαγωνισμό του (sponsored by OTE TV) για να ψηφίσουν τις δικές τους καλύτερες ταινίες του 2017 και να κερδίσουν πλούσια κινηματογραφικά δώρα.

Ανάμεσα στις σχεδόν 400 που παρακολουθήσαμε φέτος στους κινηματογράφους, την πρώτη θέση κατάκτησε η «Δουνκέρκη». Το πολεμικό

έπος του Κρίστοφερ Νόλαναπέσπασε τις περισσότερες ψήφους του κοινού, ξεπερνώντας με διαφορά τις δύο ταινίες που ισοψήφισαν στη δεύτερη θέση.

«Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού»

Ο βραβευμένος στις Κάνες «Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος με τον «Αστακό» είχε βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των αναγνωστών στην ψηφοφορία του 2016, μοιράζεται το βάθρο με το διπλά βραβευμένο με Όσκαρ «Μία Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα» του Κένεθ Λόνεργκαν.

«Blade Runner 2049»

Μπορεί οι επιδόσεις του να απογοήτευσαν στο αμερικάνικο box office, το μεγαλεπήβολο όμως σίκουελ του sci-fi αριστουργήματος «Blade Runner» ενθουσίασε τους αναγνώστες του «α», οι οποίοι φέρνουν το «Blade Runner 2049» του οραματιστή Ντενί Βιλνέβ στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ελάχιστες ψήφους μακριά ακολουθεί η αυθεντικά ρομαντική αποκάλυψη του ευρωπαϊκού σινεμά, που βραβεύτηκε με Χρυσή Άρκτο, το «Η Ψυχή και το Σώμα»της Ίλντικο Ενιέντι, με τον κάτοχο του Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας «Εμποράκο» του Ιρανού auteur Ασγκάρ Φαραντί να ολοκληρώνει την πεντάδα.

«Paterson»

Οι φανατικοί «τζαρμουσικοί» έδωσαν βροντερό παρόν στις ψήφους και έφεραν το αβίαστα ποιητικό «Paterson» του «πάπα» του αμερικανικού indie σινεμά Τζιμ Τζάρμους στη θέση νούμερο 6, να λοξοκοιτάζει το αμέσως επόμενο σπαρακτικό δράμα «Χωρίς Αγάπη» του Ρώσου εκπληκτικού σκηνοθέτη Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ.

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»

Η μεγάλη εμπορική επιτυχία της ταινίας μυστηρίου του Κένεθ Μπράνα «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» τη φέρνει όγδοη στις ψήφους των αναγνωστών, με τη νικήτρια -με αξέχαστα επεισοδιακό τρόπο- του Όσκαρ καλύτερης ταινίας «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς να βρίσκεται ένατη, μπροστά από τον περσινό Χρυσό Φοίνικα, «Το Τετράγωνο» του Ρούμπεν Έστλουντ.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω την τελική δεκάδα.

Το top-10 των αναγνωστών του athinorama.gr

1. Δουνκέρκη
2. Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού / Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα
3. Blade Runner 2049
4. Η Ψυχή και το Σώμα
5. Ο Εμποράκος
6. Paterson
7. Χωρίς Αγάπη
8. Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές
9. Moonlight
10. Το Τετράγωνο

Keywords
Τυχαία Θέματα