Πίτσα καλτσόνε

01:04 21/2/2018 - Πηγή: Balleto
Απολαύστε την πίτσα σας αλα ιταλικά, με αυτή τη σκεπαστή πίτσα καλτσόνε! Ζουμερή, πεντανόστιμη και χορταστικήΥλικά Συνταγής1/2 δόση για ζύμη για πίτσαΓια τη γέμιση2 κ.σ. ελαιόλαδο3 φέτες μπέικον1 σκ. σκόρδο σπασμένη5 μεγάλα άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες4 κ.σ. κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας4 φέτες ζαμπόν250 γραμ. μπαστούνι μοτσαρέλα τριμμένομείγμα μυρωδικών (ρίγανη-θυμάρι-βασιλικό)Εκτέλεση

Ξεκινάμε την πίτσα

καλτσόνε, ροδίζοντας πρώτα το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τις ζύμες σε δύο στρογγυλά λεπτά φύλλα. Αλείφουμε με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας το μισό φύλλο. Ισομοιράζουμε τη γέμιση μανιταριών. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το τραγανό μπέικον σε κομμάτια και το τυρί. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Διπλώνουμε στη μέση (σαν μισοφέγγαρο) και στρίβουμε τις άκρες τσιμπώντας τις ενώσεις. Το κλείνουμε σαν κόθρο. Λαδώνουμε την επιφάνεια με ελάχιστο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε τα καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να ροδίσουν.

Extra tip

Όσο πιο λίγη υγρασία εμφανίζει η γέμιση του καλτσόνε, τόσο πιο τραγανό αποτέλεσμα έχουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα