Cheeseburger

10:08 8/3/2018 - Πηγή: Balleto

Λαχταριστό, αφράτο και πεντανόστιμο αυτό το cheeseburger θα το λατρέψουν όλοι.

Υλικά Συνταγής1 κιλό μοσχαρίσιο κιμάαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι6 φέτες cheddar ή τυρί της επιλογής σας6 ψωμάκια για hamburgerντομάτα σε φέτεςδροσερά φύλλα μαρουλιούκόκκινο κρεμμύδι σε φέτεςμαγιονέζαμουστάρδακέτσαπ

Εκτέλεση

Για το πιο νόστιμο και κλασικό cheeseburger πρώτα από όλα ετοιμάζουμε το bbq μας, λαδώνοντας τη σχάρα.

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ. Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μίγμα

σε 6 μέρη. Πλάθουμε 6 burger με πάχος 2 ½ εκ. Δεν πιέζουμε τον κιμά για να γίνουν αφράτα τα burger, όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο. Αλατοπιπερώνουμε γύρω γύρω και πατάμε βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο κάθε burger.

Βάζουμε τα burger στη σχάρα με το βαθούλωμα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5′ κάθε πλευρά γυρνώντας τα μόνο μια φορά. Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί πάνω σε κάθε burger να λιώσει.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με τη κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στην σχάρα για 2′.

Βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το burger με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.

To cheeseburger αυτό είναι μία μοναδική συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Δώστε και εσείς ξεχωριστή γεύση στην ημέρα σας, απολαμβάνοντας τη συνταγή της ημέρας μαζί με την παρέα σας και ένα ποτήρι παγωμένη Coca-Cola Zero!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Balleto