Οδοντοστοιχίες που κουμπώνουν, γίνεται;

Γράφει ο Κουτρογιάννης Χρήστος, Οδοντίατρος συνεργάτης του doctoranytime.gr

Στην καθημερινή κλινική πράξη ακούμε συνεχώς τα παράπονα των ασθενών που φορούνε οδοντοστοιχίες. Τα κυριότερα παράπονα συνοψίζονται στα εξής:

Η μασέλα μου παίζει και δεν είναι σταθερήΦοβάμαι μην μου φύγει όταν μιλάω και ντροπιαστώΤην βγάζω όταν τρώω γιατί κινείται και με χτυπάειΔεν καταλαβαίνω γεύση όταν τρώω και με ενοχλείΒάζω κόλλα που διαφημίζει η τηλεόραση αλλά συνεχίζει να με χτυπάει και να κουνιέται

Όλα τα παράπονα των ασθενών μας καταλήγουν στην ερώτηση: ‘Υπάρχει κάποιος τρόπος

να σταθεροποιηθεί η μασέλα μου;’

Η απάντηση είναι ότι υπάρχει τρόπος να σταθεροποιηθεί μια οδοντοστοιχία και το μέσο είναι τα εμφυτεύματα. Έτσι αντί για απλή οδοντοστοιχία τοποθετούμε επένθετη οδοντοστοιχία στηριζόμενη σε εμφυτεύματα. Πολλές φορές και υπό προϋποθέσεις μπορούμε να μετατρέψουμε την ήδη υπάρχουσα οδοντοστοιχία σε επένθετη στηριζόμενη σε εμφυτεύματα, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος για τον ασθενή.

Σκεφτείτε την οδοντοστοιχία σας κουμπωμένη πάνω σε εμφυτεύματα, η οποία θα βγαίνει με δυσκολία από το στόμα σας, θα μπορείτε να μασάτε σωστά βελτιώνοντας την διατροφή σας, να μιλάτε και να γελάτε χωρίς τον φόβο να σας φύγει η οδοντοστοιχία. Ειδικά στην οδοντοστοιχία της άνω γνάθου και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αφαιρεθεί τελείως το ακρυλικό που καλύπτει τον ουρανίσκο αφήνοντας τον ελεύθερο και δίνοντας στον άνθρωπο που τη φοράει την αίσθηση της γεύσης που είχε πριν την τοποθέτηση της απλής οδοντοστοιχίας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας οδοντοστοιχίας που κουμπώνει σε εμφυτεύματα είναι η αυτοπεποίθηση που σας δίνει στην καθημερινότητά σας και βελτιώνει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής σας.

The post Οδοντοστοιχίες που κουμπώνουν, γίνεται; appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα