Εμπιστευτείτε τα χημικά peelings και σβήστε πανάδες, φακίδες και κηλίδες!

Γράφει η Τσιατούρα Αμαλία, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος συνεργάτης του doctoranytime.gr

Οι πανάδες, οι φακίδες και οι δυσχρωμίες είναι συχνό φαινόμενο και η ύπαρξή τους οφείλεται στην παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την έλευση του φθινοπώρου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ατέλειες και τη λύση δίνουν τα χημικά peelings.

H εφαρμογή των χημικών peelings είναι η ιδανική μέθοδος αντιμετώπισης καθώς προκαλούν ελεγχόμενη βαθιά απολέπιση της επιδερμίδας προσφέροντας ανανέωση της εμφάνισης και της υφής του δέρματος.

Διαδικασία

Tο χημικό διάλυμα εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα και προκαλεί ένα απόλυτα ελεγχόμενο χημικό «έγκαυμα», το οποίο οδηγεί σε απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων του δέρματος και τελικά, χάρη στους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού, σε ανάπλαση της επιδερμίδας. Μετά από 10-15 λεπτά το χημικό peeling ξεπλένεται ή εξουδετερώνεται. Ο δερματολόγος θα κρίνει ποιό είδος χημικού peeling (επιφανειακό, μεσαίου βάθους ή βαθύ) είναι το κατάλληλο για την κάθε περίπτωση. Οι ουσίες των χημικών διαλυμάτων που εφαρμόζονται είναι το γλυκολικό οξύ, το σαλικυλικό οξύ, το τριχλωροξικό οξύ, τα οξέα φρούτων, το διάλυμα Jessner κ.α. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος και το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο γιατρός επιλέγει τον κατάλληλο τύπο peeling για σένα.

Χρόνοι

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Αποθεραπεία

Μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί να παρουσιαστεί ελαφρύς κνησμός ή τσούξιμο και ερυθρότητα. Συνιστώνται η χρήση αντηλιακής και αναπλαστικής κρέμας και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο.

Ιδανικός υποψήφιος

Η φωτογήρανση, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι πανάδες, οι μελαγχρωματικές κηλίδες, το μέλασμα είναι ενδείξεις του ιδανικού υποψηφίου.

Αντενδείξεις

H ιδανική περίοδος εφαρμογής είναι από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο που η ηλιακή ακτινοβολία είναι περιορισμένη.

The post Εμπιστευτείτε τα χημικά peelings και σβήστε πανάδες, φακίδες και κηλίδες! appeared first on Doctoranytime Blog | Ενημέρωση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα