Η «AS» ήξερε τι έγραψε

Πέρυσι έχασε από τη Ρέαλ την πρώτη αγωνιστική και όπως σωστά επισήμανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον Sport24radio 103,3, οι περισσότεροι ζητούσαν τα κεφάλια προπονητών και παικτών. Αυτή τη φορά η πρεμιέρα ήταν νικηφόρα, αλλά πέρα από το ροζ φύλλο που μπήκε στην τσέπη του προπονητή δε σημαίνει κάτι περισσότερο.

Ή μάλλον ο Ολυμπιακός είχε κέρδη σε αυτό το ταξίδι

του. Μακριά από το σπίτι του, αλλά με κόσμο δικό του. Στα Δυο Αοράκια η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, υποδέχθηκε την Μπασκόνια και την κέρδισε δικαιότατα. Η ταυτότητα που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν της ομάδας που ξέρει πολύ καλά τι να κάνει στην Ευρωλίγκα. Σιγά το νέο; Η ισπανική «AS» που ανέδειξε κορυφαία ομάδα της 8ετιας τους «ερυθρόλευκους» ήξερε τι έκανε. Από την πρώτη αγωνιστική δε κατακτήθηκε κάτι. Όμως οι Πειραιώτες με ένα κάρο θέματα, απέδειξαν γιατί ξέρουν να παίζουν σε αυτή τη διοργάνωση.

Κι όμως οι Βάσκοι μόνο στην αρχή έκαναν αυτά που μπορούσαν. Μετά τελείωσαν. Και τους …τελείωσε ο Ολυμπιακός με συνοπτικές διαδικασίες.

Και ναι, Ολυμπιακός έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ γκαντεμιάς. Το έκανε και αυτό χθες. Πήγε να καρφώσει ο Τίλι και έφυγε με θέμα στον προσαγωγό. Έτσι έχασε άλλον έναν παίκτη του. Μετά τον Ρόμπερτς και τον Σπανούλη. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια και δίχως καμία δόση… μπηχτής προς τον προπονητή, δε ξέρω αν θα έπαιζε ο Αγραβάνης σε περίπτωση που ήταν καλά ο Γάλλος. Μπορεί και να έπαιζε. Το γράφω βάσει της επιμονής του κόουτς να μη βάλει τον Έλληνα στο ματς με τον παναθηναϊκό. Ίσως όμως και να τον ετοίμαζε με τη Μπασκόνια. Μην είμαστε άδικοι. Υποθετικά δε μπορείς να ξέρεις ποτέ. Μόνο αυτά που βλέπεις.

Και αυτά που είδαμε όλοι, ήταν να εμφανίζονται στο ματς ο Παπανικολάου με τον Αγραβάνη και να το …γυρνάνε. Ήρθαν από τον πάγκο. Δυο παίκτες που δεν ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τον ΠΑΟ. Και αυτό μπορεί να μη σημαίνει κάτι. Απλά το γράφω. Όμως ο Σφαιρόπουλος είναι αλήθεια ότι έχει να διαχειριστεί πολλά. Και έχει πλέον την εμπειρία να το κάνει. Από την πλευρά τους οι παίκτες, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ,,,συμβόλαιο χρονικής συμμετοχής. Θα παίζεις πέντε λεπτά σε ένα ματς και τριάντα σε άλλο.

Η εθνική του Μίσσα είναι άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου άλλη. Βα ‘μαστε δίκαιοι έτσι; Στην τελική πέντε πρέπει να παίζουν. Άκρη εύκολα δε βγάζεις στο μπάσκετ. Η ομάδα μπήκε και τρακαρισμένη και με βιασύνη στην επίθεση. Κρατήθηκε από την άμυνά της, αυτό είναι το σίγουρο. Και αν στην αρχή οι αντίπαλοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα, δεν έγινε στη συνέχεια. Το αρχικό σερί στο τελευταίο δίλεπτο του δεκαλέπτου, ήταν το πρώτο… μήνυμα στον Πριγκιόνι.

Ο Αργεντίνος με άπειρα γαλόνια παίκτη, αλλά όχι ακόμη προπονητή, ξεκίνησε να κάνει αλλαγές. Τη μια μετά την άλλη. Η μεικτή κόσμου είναι η Μπασκόνια. Από όποιο μέρες θέλετε έχει παίκτη. Μόνο Βάσκο δεν έχει και ευτυχώς η Βιτόρια, είναι κανά μισάωρο μακριά από το Μπιλμπάο. Τέλος πάντων… Ο Μιλουτίνοβ βρήκε τις μπάλες που ήθελε, ο Τόμπσον με τον Στρέλνιεκς έκαναν κι αυτοί τη δουλειά τους σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ ο Μακνίλ είχε να τα βγάλει πέρα με θηρία. Τα τρίποντα του πρώτου μέρους; Είχαν 3/14 οι Ολυμπιακοί και ¼ οι Βάσκοι.

Όλο το δεύτερο μέρος, ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού. Η Μπασκόνια μείωσε τέσσερις φορές στους έξι πόντους. Αλλά δεν έκανε κάτι περισσότερο. Ο Πρίντεζης δούλεψε πολύ σωστά , ενώ ο Μάντζαρης με τον Στρέλνιεκς βγάζουν διπλό μεροκάματο, χωρίς του Ρόμπερτς και Σπανούλη στην εξίσωση. Νωρίς για όλους, αλλά όσο θα χτυπάνε παίκτες, τόσο θα «φορτώνονται» οι υπόλοιποι. Και φέτος αυτό το ρημάδι ξεκίνησε νωρίς.

Ο Παπανικολάου με τον Αγραβάνη, όπως έκαναν την αρχή, έτσι έβαλαν και το… βουλοκέρι στο ματς. Με δυο τρίποντα του Κώστα και ένα παλικαρίσιο καλάθι του Δημήτρη. Όλα είχαν τελειώσει. Όλα; Όχι. Η στιγμή που κερδίζεις έναν παίκτη, ήρθε όταν ο Σφαιρόπουλος έβαλε τον Μπόγρη και όχι τον Μιλουτίνοβ.

Επιβράβευσε σε κρίσιμο σημείο τον Γιώργο για τη δουλειά του στην προπόνηση. Ο Μπόγρης πήρε δυο σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με τον Μπόγρη κέρδισε και τον Μπόγρη. Όλα να λέγονται, όλα να γράφονται.

ΥΓ. Μετά από 26 χρόνια στο ρεπορτάζ έχω δικαίωμα να το γράψω: Συμφωνώ με τον Σφαιρόπουλο. Αυτοί οι παίκτες έχουν αδικηθεί και έχουν αντιμετωπιστεί όπως δε τους αξίζει κάποιες φορές. Να τους λοιδορεί ο μόνιμος «εχθρός», να τους λοιδορούν κι αυτοί που τους αγαπάνε; Για σκεφτείτε το λίγο. Ή διαβάστε την «AS». Αυτή ήξερε τι έγραψε… Τα λέμε μετά την Μάλαγα!

The post Η «AS» ήξερε τι έγραψε appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα