Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μπασκόνια

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τη EuroLeague 2017/18, παρά το γεγονός ότι οι οιωνοί δεν ήταν με το μέρος του. Βλέπετε, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε τον Βασίλη Σπανούλη στη διάθεσή του, δεν είχε ούτε και τον Μπράιαν Ρόμπερτς, έχασε και τον Κιμ Τιλί λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης.

Και τι έγινε; Οι Πειραιώτες μπήκαν με το δεξί στη χρονιά, επικράτησαν της Μπασκόνια

(75-64) στο Ηράκλειο της Κρήτης και κρατούν συγκεκριμένα πράγματα όπως η τρομερή μαχητικότητα του Δημήτρη Αγραβάνη, το ξέσπασμα του Κώστα Παπανικολάου μετά το επεισόδιο που είχε ο Έλληνας φόργουορντ με τον προπονητή του στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τη θετική εμφάνιση των Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Τόμπσον που έδωσαν κι αυτοί λύσεις σε διαστήματα της αναμέτρησης. Οι 11 του Ολυμπιακού επικράτησαν των 10 της Μπασκόνια του… rookie κόουτς Πάμπλο Πριτζιόνι, που ταξίδεψε χωρίς τους γκαρντ Μπομπουά – ΜακΡέι, χωρίς τον Πατρίσιο Γκαρίνο και δεν είχε δυνάμεις για να κοντράρει στα ίσα μια ομάδα από την οποία χάνει στην Ελλάδα από το 2007 κι έπειτα.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά:

2 πόντοι (1/3 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ σε 16 λεπτά (3 ranking)

Τον είδαμε να μπαίνει στο ματς 4" πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και να παίζει ελάχιστα στο πρώτο μέρος. Ένα άστοχο σουτ, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και δυο φάουλ ήταν ο απολογισμός του. Γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου, προσπάθησε να αναλάβει έναν πιο επιθετικό ρόλο, δυσκολεύτηκε και δεν πήρε ένα-δυο φάουλ που του έγιναν, όμως συνέχισε να ζητά τη μπάλα και να προσπαθεί να την υποδεχθεί σε καλές θέσεις. Έκανε μια φαντασμαγορική τάπα στο 32′, έπαιξε και αρκετές καλές άμυνες που δεν μας είχε συνηθίσει, ήταν θετικός κι ας μη γέμισε τη στατιστική του όπως έκανε πριν από μερικές μέρες απέναντι στον Παναθηναϊκό.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στατιστικά:

3 πόντοι (1/3 τρίποντα) σε 4:44 (0 ranking)

Οι απουσίες του Σπανούλη και του Ρόμπερτς ανάγκασαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ρίξει από την πρώτη κιόλας περίοδο τον νεαρό άσο στη μάχη. Πως αντέδρασε ο… μικρός; Με τρίποντο σε τέλος επίθεσης για το 19-13, που ήταν και το μοναδικό του καλάθι στο πρώτο μέρος. Θα μπορούσε να παίξει περισσότερο, αν δεν έκανε δυο γρήγορα φάουλ που τον έστειλαν στον πάγκο. Δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Στατιστικά:

2 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, 1 μπλοκ σε 18:34 (-2 ranking)

Βασικός σμολ φόργουορντ, στη θέση του Κώστα Παπανικολάου, ο Ιωάννης δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο, αστόχησε σε δυο σουτ τριών πόντων και αντικαταστάθηκε. Έπαιξε 14 λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν σκόραρε, πήρε μόνο ένα ριμπάουντ και έκανε ένα λάθος. Έβαλε το πρώτο του καλάθι με κάρφωμα σαν σε προπόνηση στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά έμεινε εκεί καθώς ο Σφαιρόπουλος προτίμησε να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα από τη στιγμή που ο "Παπ" δεν ενθουσίαζε.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Στατιστικά:

13 πόντοι (4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 5 ριμπάουντ σε 16 λεπτά (18 ranking)

Με τον Τιλί εκτός αγώνα, κλήθηκε νωρίς από τον προπονητή του. Πάλεψε σε άμυνα και ριμπάουντ, έβαλε γκολ-φάουλ για το 13-12 και στην επόμενη φάση έβαλε και δεύτερο γκολ-φάουλ για το 16-12. Έξι γρήγοροι πόντοι, ίσως οι έξι σερί πιο φαντασμαγορικοί πόντοι της καριέρας του. Πέτυχε και τρίτο καλάθι για το 23-16 και ήταν μαζί με τον Μιλουτίνοφ οι δυο που ξεχώρισαν στο πρώτο μέρος. Γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου για να βάλει τρίποντο σε τέλος επίθεσης για το 54-45, συνέχισε να κυνηγά κάθε φάση, ήταν ο πιο μαχητικός "ερυθρόλευκος" και αυτός που θα πρέπει να μοιραστεί με τους Πρίντεζη – Παπανικολάου το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Πολλά ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα, ο Αγραβάνης είχε βρεθεί για λίγο στην άκρη του πάγκου, άρπαξε όμως την ευκαιρία και θα διεκδικήσει εκ νέου έναν σημαντικότερο ρόλο από εκείνον του benchwarmer.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά:

9 πόντοι (4/7 δίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ σε 20 λεπτά (12 ranking)

Μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, είδε τους διαιτητές να αφήνουν το σκληρό παιχνίδι των Βάσκων απέναντί του, όμως έβαλε επτά σερί πόντους για το προβάδισμα της ομάδας του (9-6) και κέρδιζε τη μία μάχη μετά την άλλη στο εμπρός και το πίσω μέρος του γηπέδου. Δεν συνέχισε πάντως στους ίδιους ρυθμούς και αναγκάστηκε να γράψει περισσότερα λεπτά απ’ όσα υπολόγιζε ο προπονητής του εξαιτίας των δυο φάουλ του ΜακΛίν. Είχε κάποια προβλήματα στο… κυνήγι του Τζόπ που δεν δίσταζε να βγεί στο τρίποντο για να σουτάρει και τελικά έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος. Θετική εμφάνιση από τον Σέρβο σέντερ που περιμένουμε πως φέτος θα κυριαρχήσει στη διοργάνωση.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ (starter)

Στατιστικά:

8 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σςε 26′ (6 ranking)

Άχαρο το πρώτο του οκτάλεπτο στο παιχνίδι, καθώς προσπαθούσε να βρει τον πραγματικό του ρόλο δίπλα στον Βαγγέλη Μάντζαρη. Έβαλε το πρώτο του τρίποντο για το 32-19 στο 16′, έβαλε και δεύτερο για το 39-23. Ήρεμος, δεν βιάστηκε να πάρει αποφάσεις, άφησε το παιχνίδι να του δώσει ρυθμό και παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος περιορίστηκε σε έναν πιο άχαρο ρόλο, άφησε καλές εντυπώσεις. Είναι ποιοτικός παίκτης και θα εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες σταθερές στο παιχνίδι της ομάδας του στη διάρκεια της σεζόν.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

Στατιστικά: –

Ο Γάλλος forward ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό στη διάρκεια της προθέρμανσης και έμεινε εκτός αγώνα. Δεν έκανε έτσι το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα στη EuroLeague και μένει να δούμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά του εν όψει του ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά:

17 πόντοι (8/12 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 24′ (18 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στη σεζόν με όμορφη κίνηση απέναντι στον Σενγκέλια και στην επόμενη φάση δέχθηκε την απάντηση του Γεωργιανού. Πήρε προσπάθειες, αστόχησε σε μια-δυο που συνήθως βάζει, ήταν όμως μια συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα της Μπασκόνια. Έδωσε τρομερή ασίστ στον Μιλουτίνοφ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, στην επόμενη φάση έβαλε τρομερό καλάθι για το 47-35 και στην αμέσως επόμενη κάρφωμα αφού πήρε τη μπάλα στο τρίποντο και διείσδυσε μέχρι την καρδιά της ρακέτας! Πήρε φόρα, "άνοιξε" τη διαφορά, έπαιξε σαν… Πρίντεζης και έγραψε στο κοντέρ του 24 λεπτά. Ηγέτης, χωρίς τον Σπανούλη στο πλευρό του, παραμένει ο πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμος παίκτης από το ρόστερ της ομάδας του Πειραιά.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στατιστικά:

11 πόντοι (2/3 τρίποντα, 5/8 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 19′ (22 ranking)

Άλλαξε τον Στρέλνιεκς στο όγδοο λεπτό, μπήκε με τρομερό ενθουσιασμό, έδωσε και μια ασίστ στον Αγραβάνη. Ήθελε να αφήσει γρήγορα πίσω του όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έβγαλε πολλή ενέργεια, έκανε όμως δυο γρήγορα και -κυρίως- αχρείαστα φάουλ για να καθίσει στον πάγκο μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έβαλε τρίποντο μετά από ντρίμπλα για το 65-54 που κράτησε τη Μπασκόνια σε απόσταση ασφαλείας και στην αμέσως επόμενη φάση έβαλε και νέο μακρινό σουτ με τον ίδιο τρόπο (απέναντι στον Σενγκέλια) για το 68-54 που οδήγησε σε πολύ έντονο ξέσπασμα συναισθημάτων. Οι 22 μονάδες που συγκέντρωσε στο σύστημα αξιολόγησης ήταν οι περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη της αναμέτρησης. Χρειαζόταν αυτή την εμφάνιση ο "Παπ", για να αφήσει πίσω του την ένταση της προηγούμενης Κυριακής.

17: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά:

2 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη σε 30′ (-1 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο ματς. Έκανε δυο λάθη, είχε προβλήματα στο μαρκάρισμα του Γκρέιντζερ, έβγαλε το πρώτο μέρος με ένα εύστοχο δίποντο, δυο ριμπάουντ, δυο ασίστ και ένα κλέψιμο. Αναγκάστηκε να παίξει πολύ από τη στιγμή που έλειπαν ο Σπανούλης και ο Ρόμπερτς, όμως δεν ήταν σε καλή βραδιά. Πρέπει να βρει ρυθμό και προσφέρει περισσότερα στην επίθεση, ειδικά σε βραδιές που θα λείπει κάποιος εκ των υπόλοιπων της περιφέρειας όπως συνέβη απέναντι στη Μπασκόνια.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά:

2 επιθετικά ριμπάουντ σε 3:38 (2 ranking)

Έπαιξε τέσσερα λεπτά στο φινάλε, κέρδισε δυο επιθετικά ριμπάουντ και δεν μπορεί να κριθεί.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά:

8 πόντοι (4/8 δίποντα, 0/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 21 λεπτά (5 ranking)

Μπήκε στο ματς στα τέλη της πρώτης περιόδου, ευστόχησε άμεσα το πρώτο του τρίποντο, ήταν όμως… εκπρόθεσμο. Λίγο μετά έφτιαξε ο ίδιος το μακρινό σουτ που εκτέλεσε και πέτυχε με βηματάκι προς τα πίσω, πριν πάρει επιθετικό ριμπάουντ και σκοράρει και πάλι για το 25-16. Αποτελεσματικός στο πρώτο μέρος, προσπάθησε να βάλει τη μπάλα στο παρκέ (δεν είναι πολύ "δυνατός" σε αυτόν τον τομέα, αλλά το δουλεύει), σκόραρε για το 58-47 και άφησε κι αυτός καλές εντυπώσεις παρά το γεγονός ότι είχε 0/4 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός επένδυσε στο μακρινό του σουτ, ο Αμερικανός δείχνει προς το παρόν να κυνηγά την ατομική του βελτίωση κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Θα βάλει αυτά που θα του δώσει η αντίπαλη άμυνα, αλλά την ίδια ώρα προσπαθεί να δείξει ότι δεν είναι απλά ένας μονοδιάστατος "μπόμπερ". Πήρε πέντε επιθετικά ριμπάουντ από τα 13 της ομάδας του.

The post Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μπασκόνια appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα