Υποβαθμίζει η κυβέρνηση τα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και περιμένει τα τελικά τον Απρίλιο

Υποβαθμίζει η κυβέρνηση, αλλά και η Κομισιόν, το γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε ύφεση 1,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και παραπέμπει στα τελικά στοιχεία που θα εκδοθούν σε περίπου ένα μήνα. Μάλιστα κυβερνητικές πηγές που μίλησαν με δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο παρέπεμπαν στην Κομισιόν επισημαίνοντας ότι «και αυτή υποβαθμίζει» τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν στη συνέντευξη
τύπου που έδωσε σήμερα ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είπε με νόημα «υπόκεινται σε υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας.

Στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε συζήτηση για την διαπραγμάτευση, καθώς συζητήθηκε μόνο ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της οικονομίας έως το 2021.

Για την κυβέρνηση παραμένει ως «βασικός στόχος» το κλείσιμο της αξιολόγησης έως τις 20 Μαρτίου, δηλαδή στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και η επίτευξη συνολικής συμφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα θα πρέπει να είναι καθαρός και ο οδικός χάρτης για την απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι θα πηγαίνουμε «ένα βλήμα κάθε φορά» και το πρώτο βήμα είναι η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Στο Χίλτον ξεκινά στις 5 το απόγευμα νέα συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όπου θα γίνει «ανασκόπηση» για το που βρίσκεται η συζήτηση και για να διαμορφωθεί «κοινός τόπος». Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ημερομηνία αποχώρησης των τεχνικών κλιμακίων. «Θα δούμε πότε θα φύγουν οι εκπρόσωποι των δανειστών από την Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας.

Πάντως κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης επεσήμαναν ότι «η Κομισιόν έχει εντολή να κλείσει η συμφωνία με παρουσία του ΔΝΤ και αυτό από μόνο του δίνει υπερβολικό ρόλο στο Ταμείο»…

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα