Βρετανία: Οι πρώτοι μετανάστες επιβιβάστηκαν στην αμφιλεγομένη φορτηγίδα Bibby Stockholm

Οι πρώτοι μετανάστες επιβιβάστηκαν τελικά τη Δευτέρα σε μια αμφιλεγόμενη φορτηγίδα που βρίσκεται αγκυροβολημένη στα ανοικτά της νότιας ακτής της Αγγλίας.

Μετά από επανειλημμένες καθυστερήσεις, έως και 50 άνδρες αναμένεται να φιλοξενηθούν στο Bibby Stockholm, αφού μεταφέρθηκαν από τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν.

Η κυβέρνηση Σούνακ λέει ότι θέλει να περιορίσει την έλευση αιτούντων άσυλο στη Βρετανία, όπου περισσότεροι από 50.000 ζουν σήμερα σε ξενοδοχεία αφού έκαναν το τελευταίο μέρος του ταξιδιού τους με μικρές λέμβους διασχίζοντας τη Μάγχη.

Ωστόσο,

τα σχέδια για τη χρήση φορτηγίδων και αχρησιμοποίητων στρατιωτικών χώρων έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες από τις τοπικές κοινότητες.

Δικηγόροι έχουν ασκήσει προσφυγές για να εμποδίσουν την επιβίβαση ορισμένων άλλων μεταναστών στο πλοίο, το οποίο έχει χωρητικότητα για περίπου 500 άτομα.

Το γιγαντιαίο σκάφος επρόκειτο να υποδεχθεί τους πρώτους επιβαίνοντες την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό καθυστέρησε για να μπορέσουν να γίνουν έλεγχοι πυρασφάλειας.

Σύμφωνα με τους Times, ένα μέλος του προσωπικού του τοπικού συμβουλίου είχε πει ότι η φορτηγίδα θα μπορούσε να γίνει ένα ”πλωτό Γκρένφελ” λόγω της έλλειψης πρωτοκόλλων πυρασφάλειας.

Η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου 2017 σε πολυκατοικία 24 ορόφων και ύψους 67 μέτρων, η οποία στέγαζε διαμερίσματα κατοικιών στο Βόρειο Κένσινγκτον του δυτικού Λονδίνου. Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε, ότι 74 άνθρωποι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι θεωρούνται επισήμως νεκροί, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται στους 79.

Εν τω μεταξύ, ακτιβιστές έχουν διαμαρτυρηθεί κατά της φορτηγίδας, ενώ το τοπικό συμβούλιο που διοικείται από τους Συντηρητικούς έχει επίσης εκφράσει τις ανησυχίες του για τις πιθανές επιπτώσεις στις τοπικές υπηρεσίες.

Ο Ρίτσαρντ Ντραξ, συντηρητικός βουλευτής από το Νότιο Ντόρσετ, χαρακτήρισε το σκάφος ως ”κάτι σαν φυλακή”.

Η υπουργός Εσωτερικών Σάρα Ντάινς απέρριψε σήμερα την κριτική και δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για να μειωθούν τα 6 εκατομμύρια λίρες την ημέρα που δαπανά σήμερα η βρετανική κυβέρνηση για να φιλοξενεί μετανάστες σε ξενοδοχεία.

Είπε ότι όσοι έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ανεπίσημων οδών, όπως με μικρά σκάφη που διασχίζουν τη Μάγχη, ”δεν μπορούν να περιμένουν να μείνουν σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων”.

Η υπουργός είπε στο GB News: ”Είναι πολύ συναρπαστικό που αρχίζουμε να μεταφέρουμε τους ανθρώπους από τα ξενοδοχεία σε άλλα μέρη όπως το Bibby Stockholm”.

Πηγή: huffingtonpost.co.uk, Al Jazeera

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΒρετανία: Το πλωτό στρατόπεδο για τους μετανάστες που θα ζητούν άσυλοΣλοβενία: Έξι νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες όλων των εποχών στη χώραΤουρκία: Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη σιτηρών στο λιμάνι Ντερίντζε
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Bibby Stockholm,vretania, Bibby Stockholm