Βρετανία: Διαδηλώσεις κατά της μοναρχίας θα πραγματοποιηθούν στην στέψη του Κάρολου

Διαδηλωτής κρατά πινακίδα που γράφει «Κατάργηση της μοναρχίας» κατά την επίσκεψη του Βασιλιά Κάρολου και της Καμίλα στο Μπόλτον, στις 20 Ιανουαρίου 2023.

Βρετανοί πολίτες κατά της μοναρχίας δήλωσαν την Κυριακή ότι σχεδιάζουν να διαδηλώσουν κατά τη στέψη του βασιλιά Κάρολου τον Μάιο, υποστηρίζοντας ότι η τελετή είναι «ένα χαστούκι» για τους περισσότερους ανθρώπους που αγνωίζονται για να τα βγάλουν πέρα με τον υψηλό πληθωρισμό.

Η εκστρατεία Republic δήλωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με την αστυνομία

του Λονδίνου σχετικά με τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει μια ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία του Κοινοβουλίου, η οποία βλέπει στο Αβαείο του Γουέστμινιστερ, όπου στέφονται Βρετανοί μονάρχες.

«Η στέψη είναι μια γιορτή κληρονομικής δύναμης - διαδοχής και προνομίων. Δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Republic, Γκρέιαμ Σμιθ.

«Η σπατάλη δεκάδων εκατομμυρίων λιρών, για τη άσκοπη αυτή θεατρική παράσταση, αποτελεί ένα χαστούκι για εκατομμύρια ανθρώπους που παλεύουν με την οικονομική κρίση και το πολύ αυξημένο κόστος ζωής».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΛος Άντζελες: Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε 10 άτομα μετά από φεστιβάλ για το κινεζικό Νέο ΈτοςΣουηδία - Πρωθυπουργός: «Bαθιά ασεβή πράξη» το κάψιμο Κορανιού στην διαδήλωσηΙσραήλ: Ο Νετανιάχου απομακρύνει από την κυβέρνηση τον υπερορθόδοξο Ντερί. Είναι όμως αρκετό;
Keywords
Τυχαία Θέματα