Ακρίτα για Εύα Καϊλή: Μπορεί να μην είναι «μεσαιωνικά βασανιστήρια», αλλά είναι παραβίαση των δικαιωμάτων της ως κρατούμενης

Η δημοσιογράφος και σεναριογράφος Έλενα Ακρίτα κατέθεσε, μέσω των social media, την άποψή της για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές, στις Βρυξέλλες για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο και το Κατάρ.

Ειδικότερα, με αφορμή τις καταγγελίες του συνηγόρου

της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου για «μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης» και «βασανιστήρια» που υπέστη η πελάτισσά του από τις βελγικές αρχές η Έλενα Ακρίτα έγραψε τα εξής:

«Μπορεί η Εύα Καϊλή να μην υποβάλλεται σε ‘’μεσαιωνικά βασανιστήρια’’ όπως δήλωσε ο συνήγορος της, ωστόσο αν ισχύει η καταγγελία για τις συνθήκες κρατησης της στην απομόνωση, τότε μιλάμε για παραβίαση των δικαιωμάτων της ως κρατούμενης.

Ο Κώδικας Αρχών για την Προστασία των Ατόμων που στερούνται την προσωπική τους ελευθερία με οιαδήποτε μορφή κράτησης ή φυλάκιση, το περιγράφει εδώ.

Καθένας που στερείται την προσωπική του ελευθερία με οιαδήποτε μορφή κράτησης ή φυλάκιση, δικαιούται να απολαμβάνει ανθρωπιστική μεταχείριση διαπνεόμενη από το σεβασμό της εγγενούς στην ανθρώπινη φύση αξιοπρέπειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακρίτα, Εύα Καϊλή, Μπορεί,akrita, eva kaili, borei