Βραβεία Emmy: Μεγάλοι νικητές το «The Crown» και το «Ted Lasso» - Όλα τα βραβεία

Η δραματική σειρά του Netflix «The Crown» και η feel-good κωμωδία του Apple TV+ «Ted Lasso» σάρωσαν τα βραβεία στην τελετή απονομής των 73ων Primetime Emmy Awards που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, εδραιώνοντας μια για πάντα τις πλατφόρμες streaming που ούτως ή άλλως έχουν κυριαρχήσει στο τηλεοπτικό τοπίο.

Με οικοδεσπότη τον σταρ της stand up comedy, Cedric the Entertainer και σε απευθείας μετάδοση από

το CBS και την Paramount+, η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες με φυσική παρουσία, μπροστά σε ένα περιορισμένο αριθμητικά και εμβολιασμένο κοινό.

Η νίκη που κατέγραψαν οι πλατφόρμες streaming, σε μία διοργάνωση που παραδοσιακά έδινε τα μεγάλα βραβεία της στα τηλεοπτικά δίκτυα και την καλωδιακή τηλεόραση εξηγείται πλήρως εάν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες που επικράτησαν λόγω πανδημίας την περασμένη χρονιά με τα lockdown και τις καραντίνες.

Το «The Crown» και το «The Mandalorian» (Disney+) οδήγησαν την κούρσα με 24 υποψηφιότητες το καθένα. Αλλά ήταν η σειρά του Netflix με τα έργα και τις ημέρες της Ελισάβετ της Β΄, που έλαβε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Σειράς, όπως επίσης και τα βραβεία σεναρίου, σκηνοθεσίας και ερμηνείας σε διάφορες κατηγορίες. Ο Τζος Ο′ Κόνορ (πρίγκιπας Κάρολος) και η Ολίβια Κόλμαν (Ελισάβετ) απέσπασαν τα βραβεία Α′ Ανδρικού και Α΄ Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα σε δραματική σειρά, ενώ η Τζίλιαν Άντερσον (Θάτσερ) και ο Τομπάιας Μένζις (πρίγκιπας Φίλιππος) πήραν τα βραβεία Β΄ Γυναικείου και Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Με το «Schitt’s Creek» εκτός συναγωνισμού, το «Ted Lasso» σάρωσε τα βραβεία στις μεγάλες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων της Καλύτερης Κωμικής Σειράς. Ο πρωταγωνιστής και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς Τζέισον Σουντέκις έφυγε με αρκετά βραβεία -τα πρώτα Emmy στην καριέρα του. Το μοναδικό βραβείο ερμηνείας που «ξέφυγε» από το «Ted Lasso» δόθηκε στη Τζιν Σμαρτ για τον ρόλο της στη σειρά του HBO «Hacks», που απέσπασε επίσης βραβείο σκηνοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βραβεία Emmy, Μεγάλοι, The Crown, Ted Lasso - Όλα,vraveia Emmy, megaloi, The Crown, Ted Lasso - ola