Βίτσας: Ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει ως το Πάσχα

Το λιμάνι του Πειραιά θα έχει αδειάσει από τους προσφυγικούς καταυλισμούς ως το Πάσχα, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Mega.

Ήδη, όπως σημείωσε, αποχώρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο 1.400 - 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες προς Ελαιώνα δίχως να έχουν προστεθεί νέες ροές.

Υπό αυτό το πρίσμα, μέχρι το τέλος της
εβδομάδας όπως σημείωσε «ο Πειραιάς θα έχει ανακουφιστεί». Μετά την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά, τόνισε ο υπουργός, θα αρχίσει η αντίστοιχη προσπάθεια για την Ειδομένη.
Σχετικά με τα περί αύξησης των αιτήσεων ασύλου από τους πρόσφυγες μετά τη συμφωνία με την Τουρκία, ο κ. Βίτσας την επιβεβαίωσε λέγοντας πως αυτό όντως συμβαίνει ιδιαίτερα στα νησιά και τη Μυτιλήνη.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της στάση του ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι «οι διαφορές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χαρτί με νούμερα φθάνουν κοντά στο να είναι ανύπαρκτες», αλλά υπογραμμίζοντας ότι οι θέσεις που εκφράζει ο Πολ Τόμσεν είναι σκληρές και «by the book» -αν και όπως είπε είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός «persona non grata», αλλά παρόλα αυτά «εκφράζει κατά γράμμα τη γραμμή του Ταμείου»- και ζητάει περισσότερο από αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να κάνει διαρροές και υποκλοπές» τόνισε ο κ. Βίτσας, προσθέτοντας πως «οι πιο ασφαλείς άνθρωποι αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα είναι τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, τους περιποιούμαστε με τον καλύτερο τρόπο».

«Η στάση μας μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου είναι: "πάρτε αυτή τη λογική από το τραπέζι, και αυτό περιλαμβάνει και πρόσωπα"» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα