Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να πυροδοτήσει βόμβα σε πλατεία της Βαρσοβίας

Ο άνδρας που είχε σκαρφαλώσει νωρίτερα σε ένα μνημείο και απειλούσε ότι θα πυροδοτήσει μια βόμβα στην πλατεία Πιλσούντσκι της Βαρσοβίας, παραδόθηκε στην αστυνομία.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Polsat News μετέδωσε ότι γύρω στις 14.30 (ώρα Ελλάδας) ο άνδρας κατέβηκε από το μνημείο, έβγαλε το μπουφάν του και παραδόθηκε, σηκώνοντας ψηλά τα χέρια.

Ένας αστυνομικός είπε νωρίτερα σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters να μην πλησιάσει την πλατεία γιατί «υπήρχε βόμβα» όμως

ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας που ρωτήθηκε από το πολωνικό πρακτορείο PAP δεν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας απείλησε να ανατιναχθεί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία Πιλσούντσκι, όπου βρίσκεται το μνημείο για τον εκλιπόντα πρόεδρο της Πολωνίας, Λεχ Κατσίνσκι και τα δεκάδες άλλα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος κοντά στο Σμολένσκ της Ρωσίας.

Ένας πελάτης στο κοντινό ξενοδοχείο Sofitel, που βλέπει στην πλατεία, είπε ότι τους ζήτησαν να φεύγουν από το κτίριο μόνο από την πίσω πόρτα.

#warsaw bomb squad or Swat have arrived pic.twitter.com/Cxj60QUGWq

— xed (@xedw) October 14, 2023

Το περιστατικό συνέβη την παραμονή κρίσιμων εθνικών εκλογών.

De facto ηγέτης της χώρας είναι ο επιζών δίδυμος αδελφός του Λεχ Καζίνσκι, Γιάροσλαβ Καζίνσκι, ενώ το κυβερνών κόμμα του Νόμος και Δικαιοσύνη αγωνίζεται για μια άνευ προηγουμένου τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Πηγή: Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚάλπες-ναρκοπέδιο με άνοδο "ακραίων": Νίκη σε Σλοβακία, μάχη σε Πολωνία, "πιέσεις" σε ΓερμανίαΣύνοδος Κορυφής: «Γόρδιος δεσμός» το μεταναστευτικό για την Ε.Ε.Το μεταναστευτικό "κλείνει" ξανά τα σύνορα στην ΕΕ: Αυστηροί έλεγχοι μεταξύ χωρών του μπλοκ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρσοβία, Αντρας,varsovia, antras