Τσίπρας: Τόνισα στον Φαμπρ την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές

Στο θέμα που έχει προκύψει με το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση «ευπρόσδεκτη» και σημειώνοντας ότι στη συνάντηση που είχε με τον Γιαν Φαμπρ είχε τονίσει την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές.

dir="ltr">Παρακολουθώ τη συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Είναι ευπρόσδεκτη. 1/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 31, 2016

Στην χθεσινή μου συνάντηση με τον Γιάν Φάμπρ τόνισα την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ. 2/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 31, 2016

Ο Γ. Φάμπρ και ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση. 3/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 31, 2016

Ο Γιαν Φαμπρ ανακοίνωσε πως το Φεστιβάλ Αθηνών θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο Βέλγιο «το οποίο γνωρίζει τόσο καλά από κάθε άποψη» ενώ πρότεινε και την αλλαγή ονομασίας του από Ελληνικό Φεστιβάλ σε «Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου». Θα δούμε περίπου τριάντα βελγικές παραγωγές αλλά για άγνωστο λόγο αυτές δεν ανακοινώθηκαν.Οι μόνες ημερομηνίες και παραγωγές που ανακοινώθηκαν αφορούν παραστάσεις ή δρώμενα που έχουν σχέση με τον ίδιο τον Γιαν Φαμπρ και τους συνεργάτες του.

H ελληνική παραγωγή είναι απούσα, καθώς οι προτάσεις που κατατέθηκαν τον Νοέμβριο δεν θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «λόγω έλλειψης χρόνου», με μόνη εξαίρεση τις «θεσμικές» παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Κεντρικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος και της Λυρικής Σκηνής.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Τσίπρας, Τόνισα, Φαμπρ,tsipras, tonisa, fabr