Child Mind Institute: Υποστήριξη σε παιδιά που έχουν βιώσει τραυματικά γεγονότα

Είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να λαμβάνει την προσοχή και την φροντίδα που χρειάζεται σε κάθε στιγμή της ζωής του, αλλά ειδικότερα όταν έχει βιώσει ένα τραυματικό γεγονός. Η φροντίδα γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν ο άνθρωπος που έχει έρθει αντιμέτωπος με κάποιο δυσάρεστο γεγονός είναι μικρής ηλικίας, όπου είναι περισσότερο ευαίσθητος και δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια ακόμα να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η μετατραυματική διαταραχή και το άγχος που την συνοδεύει εκδηλώνεται έπειτα από έκθεση σε ένα τραυματικό γεγονός, όπως είναι ο θάνατος, η βία, η σεξουαλική κακοποίηση,
ή φυσικές καταστροφές, τα ατυχήματα ή ο πόλεμος.

Το Child Mind Institute είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει να μεταμορφώσει τις ζωές των παιδιών, αλλά και των οικογενειών τους που παλεύουν με οποιουδήποτε είδους ψυχική διαταραχή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχει αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι στη μετατραυματική διαταραχή και την κατάθλιψη που έρχεται, πολλές φορές, ως αποτέλεσμα, παρέχοντας ένα πλήρες υποστηρικτικό υλικό σε 10 γλώσσες.

Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά αυτά από τον φόβο και τον πόνο στον οποίο έχουν εκτεθεί μετά από μία τραυματική εμπειρία, αλλά μπορεί να παράσχει στο ίδιο και την οικογένειά του, τα εργαλεία για να αντεπεξέλθει σε μία τέτοια πρόκληση.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα