Τρομερή ανακάλυψη: Επιστήμονες βρήκαν δεινόσαυρο άψογα διατηρημένο μαζί με το δέρμα του (Εικόνα)

.

Το 2011, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα από τα πιο - αν όχι το πιο - παρθένα απολιθώματα δεινοσαύρων: έναν σχεδόν ολόκληρο αγκυλόσαυρο, με τις οδοντωτές ακίδες του, τα περισσότερα άκρα του, την πανοπλία και τα εντόσθια του. Η πιο εκπληκτική λεπτομέρεια, όμως ήταν ότι το απολλιθωμα είχε ασυνήθιστα καλά διατηρημένο πρόσωπο και το δέρμα του.

Ο Μάρκ Μίτσελ, ένας τεχνικός στο Βασιλικό Μουσείο Τίρελ, χρειάστηκαν περισσότερες από 7.000 ώρες και σχεδόν έξι χρόνια για να ξεθάψει  το απολίθωμα. Αυτό ανοίκει σε ένα είδος αγκυλόσαυρου - που πήρε το όνομά του: Borealopelta markmitchelli.

Κατά

τη διάρκεια των εργασιών, ένωσα μαζί τα «μπλοκ» του αγκυλόσαυρου σαν ένα παζλ και το ζώο άρχισε να παίρνει μορφή», είπε ο Μίτσελ σε μια  συνέντευξη στην Ars Technica, περιγράφοντας την επίπονη διαδικασία.

«Πριν από τα Χριστούγεννα είχα συναρμολογήσει και τις δύο πλευρές του λαιμού και του κεφαλιού».

Almost the entirety of this dinosaur—the skin, the armor that coats its skin, most of its body and feet, even its face—survived fossilization, amounting to what's been called a one-in-a-billion find: https://t.co/2plvVTcCqa

[

Keywords
Τυχαία Θέματα