Τουρκία: Διάβημα στον Σουηδό πρέσβη για το κρεμασμένο ομοίωμα του Ερντογάν

Αγνωστοι κρέμασαν ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν έξω από το το δημαρχείο της Στοκχόλμης.

Η Τουρκία κάλεσε τον Σουηδό πρέσβη για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας μετά το συμβάν με το κρεμασμένο ομοιώμα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έξω από το δημαρχείο της Στοκχόλμης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Τούρκοι αξιωματούχοι περιέγραψαν την Πέμπτη το περιστατικό ως «τρομοκρατική προπαγάνδα» από υποστηρικτές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

ή PKK και άλλων κουρδικών μαχητών.

Το TRT ανέφερε ότι ο πρεσβευτής ενημερώθηκε ότι η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά την «ειδεχθή πράξη». Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι το περιστατικό αντιβαίνει την συμφωνία που έχει συνάψει η Τουρκία με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, βάσει της οποίας οι δύο βόρεις χώρες υποσχέθηκαν να πατάξουν τους Κούρδους μαχητές καθώς ζητούν την έγκριση της Τουρκίας για τις ενταξιακές τους προσπάθειες στο ΝΑΤΟ.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρεμ καταδίκασε το συμβάν.

A mannequin of Turkish President Erdoğan was hung in front of the City Hall in Stockholm pic.twitter.com/DQdVwJQgdv

— Citizen Free Press (@CitizenFreePres) January 12, 2023

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μια ανοιχτή συζήτηση για τις πολιτικές επιλογές, αλλά απορρίπτει σθεναρά τις απειλές και το μίσος κατά των πολιτικών εκπροσώπων. Το να απεικονίζεις έναν εκλεγμένο πρόεδρο να εκτελείται έξω από το Δημαρχείο είναι αποτρόπαιο», έγραψε ο Μπίλστρομ στο Twitter.

The

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Διάβημα, Σουηδό, Ερντογάν,tourkia, diavima, souido, erntogan