Τουρκία: Αύξηση 30% στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού

Τα ημερήσια νέα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 30% τη Δευτέρα σκαρφαλώνοντας στα 26.099 - το υψηλότερο ποσοστό αύξησης μέσα στο 2021 στη γειτονική χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, προειδοποίησε για την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον.

Τα επίπεδα των ημερήσιων κρουσμάτων στην Τουρκία ήταν κάτω ή περίπου 20.000 τον Δεκέμβριο, από 30.000 τον Οκτώβριο. Ο αριθμός των θανάτων λόγω κορονοϊού μειώθηκε στους 157 τη Δευτέρα από 173 την προηγούμενη ημέρα.

«Η

παραλλαγή Ομικρον εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τις άλλες παραλλαγές», έγραψε ο Κότζα στο Twitter. «Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να κάνετε την αναμνηστική σας δόση».

Omicron varyantı diğer varyantlardan daha hızlı yayılmaktadır. Ülkemizde vaka sayılarında artış öngörülmektedir. Hastaneye yatışlarda ise etkisi yayılma hızı kadar yüksek olmadığı görülmektedir. Dikkatli olmalı, hatırlatma dozu aşınızı yaptırmalısınız. pic.twitter.com/SF5RjklLGJ

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) December 27, 2021

Το Σαββατοκύριακο, ο Τούρκος υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι περισσότερο από το 10% των περιπτώσεων COVID 19 στην Τουρκία προκλήθηκαν από την εξαιρετικά μολυσματική Ομικρον. Τα πρώτα 6 κρούσματα της παραλλαγής στη χώρα ανακοινώθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, το εγχώρια αναπτυγμένο εμβόλιο  κατά της COVID 19, Turkovac, έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τις τουρκικές αρχές.

Η Τουρκία έχει ήδη χορηγήσει περισσότερες από 129 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων χρησιμοποιώντας εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την κινεζική Sinovac και την Pfizer.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΓιατί οι Κινέζοι επιτίθενται στον Έλον ΜασκΣυρία: «Ισραηλινή επίθεση» στη ΛαττάκειαH στρατηγική σημασία των Στενών της Μαλάκα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Αύξηση 30,tourkia, afxisi 30