Το σχέδιο θωράκισης των ελληνικών τραπεζών από την Κομισιόν κατά το Bloomberg

Για σχέδιο έκτακτης της Κομισιόν για την προστασία των ελληνικών τραπεζών σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών αποτύχουν κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι αξιωματούχοι της Κομισιόν εξετάζουν το πώς θα διαχειριστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν για τις εταιρίες
του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα και άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ισχυρές απώλειες για τους επενδυτές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank φέρονται να έχουν λάβει επισημάνσεις από ξένους ελεγκτές οι οποίοι αναρωτιούνται το κατά πόσο μπορούν να συνεχίσουν όσο οι ανησυχίες παραμένουν, με βάση με τις αναφορές για τα κέρδη τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η ανταλλαγή χρέους το 2012 σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που διαρκεί για έξι συνεχόμενα χρόνια στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών.

«Δεν μπορείς να σπάσεις πραγματικά το φαύλο κύκλο της σύνδεσης τραπεζών και κράτους εάν το κράτος δεν είναι έτοιμο να παίξει μπάλα», υπογράμμισε ο Nicolas Veron, στέλεχος του Ινστιτούτου Peterson στην Ουάσινγκτον. «Μπορείς να το μετριάσεις αλλά δεν μπορείς να το σπάσεις».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα