Το πρώτο κυβερνητικό σχόλιο: Ανασχηματισμός των «ανοιχτών μετώπων»

«Πρόκειται για ανασχηματισμό των ”ανοικτών μετώπων”. Ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός. Αξιοποιεί την εμπειρία όχι μόνο την πρόσφατη αλλά και της τελευταίας διετίας συνολικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της λογικής αποτελούν οι αλλαγές στα Υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και στην Πολιτική προστασία που σήκωσαν τεράστιο βάρος τα προηγούμενα δύο χρόνια. Έρχεται, λοιπόν, να δώσει νέα πνοή και είναι προσανατολισμένος στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου.»

Το πρώτο

σχόλιο από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σχετικά με το πνεύμα του ανασχηματισμού επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της Huffpost, τόσο για το ”επίκεντρο” των αλλαγών με άξονα τα υπουργεία που σήκωσαν το βάρος κρίσεων (βλέπε πανδημία και πυρκαγιές), όσο και για το πνεύμα τους (έχουμε πράγματι νέους υφυπουργούς από τις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ) σε μία διάταξη που ασφαλώς παραπέμπει (και) σε προεκλογική ανασύνταξη.

«Πρόσωπα διακομματικής αναγνώρισης»

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η πληροφορία που δημοσίευσε η Huffpost, σχετικά με την σταθερή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθύνεται το κυβερνητικό σχήμα σε ευρύτερο πολιτικό φάσμα και όχι μόνο στο στενό κομματικό ακροατήριο της ΝΔ.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν: «Δεν προκαλεί ασυνέχειες σε καθοριστικούς τομείς του κυβερνητικού έργου που αφορούν την ανάπτυξη, τις υποδομές, την απορρόφηση πόρων. Δείχνει την προσήλωση και την υποστήριξη της κυβέρνησης σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αφορούν το μέλλον της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία και την ασφάλιση των νέων ανθρώπων.

Οι αλλαγές επίσης αποτυπώνουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ένα απολύτως θετικό έργο την τελευταία διετία. Για αυτό και ο βασικός κορμός δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αλλαγές για τις αλλαγές ή για επικοινωνιακούς λόγους. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι οι κινήσεις του στον τομέα αυτό είναι καλά ζυγισμένες, σωστά προσανατολισμένες και πάντοτε σε συνάφεια με τις βασικές αρχές της διακυβέρνησης του.»

Για Πλεύρη, Γκάγκα, Θεοδωρικάκο

Ήταν δεδομένο και γνωστό από καιρό, ότι στο Μαξίμου ήθελαν και επιδίωξαν την ενεργό συμμετοχή του επιστημονικού - ιατρικού κόσμου στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν στο παρελθόν ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε βολιδοσκοπηθεί αλλά αρνηθεί να αναλάβει υπουργικό πόστο. Τελίκά, τον αναλαμβάνει μία άλλη διακεκριμένη καθηγήτρια, η κυρία Ασημίνα Γκάγκα, που έχει γίνει ιδιαίτερα συμπαθής και λόγω του επικοινωνιακού χαρίσματος που διαθέτει.

Στην κυβέρνηση ερμηνεύουν ως εξής τις τρεις συγκεκριμένες επιλογές:

«Ο κ. Πλεύρης γνωρίζει όσο λόγοι πολιτικοί τον τομέα της υγείας. Οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες , οι συνολικές παρεμβάσεις του αλλά και η επαγγελματική του εμπειρία επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση αυτή και αποτελούν εχέγγυα για την δυνατότητα του να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο κύκλο προκλήσεων που ανοίγονται για τον τομέα της υγείας. Σημαντική είναι η προσθήκη της κας Ασημίνας Γκάγκα προέδρου του ΚΕΣΥ γιατρού που βρέθηκε αυτά τα 2 χρόνια στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η επιστροφή του κ Θεοδωρικάκου στο κυβερνητικό σχήμα δείχνει ανάμεσα στα άλλα ότι όποιος βγαίνει από την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν επιστρέφει σε αυτή. Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου υπουργού σε συνδυασμό με την διάρθρωση και τη δομή του υπουργείου δημιουργούν την ικανή συνθήκη για να ανταποκριθεί το υπουργείο στο κρίσιμο και πολύπλευρο ρόλο του.»

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝΤο νέο κυβερνητικό σχήμα: Διορθωτικός και εκλογικός ανασχηματισμόςΤο νέο κυβερνητικό σχήμα: Διορθωτικός και εκλογικός ανασχηματισμόςΕπικαλείται "συναίνεση" του θύματος ο ποδοσφαιριστής που κατηγορείται για ομαδικό βιασμόUS Open: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε δύο φορές ανατροπή και πήρε την πρόκριση
Keywords
Τυχαία Θέματα