Τι μπορούμε να κάνουμε με το λίπος της γαλοπούλας που περισσεύει ωφελώντας το περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε επιτέλους το Χριστουγεννιάτικο γεύμα που σχεδιάζαμε και προετοιμάζαμε εδώ και εβδομάδες, αλλά τι να κάνουμε με τα υπολείμματα του φαγητού; 

Λοιπόν, ας μην πετάξουμε το λίπος της γαλοπούλας στην αποχέτευση.

Η εταιρεία South West Water προτρέπει τους ανθρώπους να αποφεύγουν να ρίχνουν λάδια και λίπος από

τα χριστουγεννιάτικα γεύματά τους στον νεροχύτη.

Προειδοποιούν ότι το λίπος από τις χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες θα μπορούσε να γεμίσει σχεδόν 3.000 μπανιέρες – και αυτό δεν είναι το είδος του μπάνιου που θέλουμε να κάνουμε.

Το πρόβλημα με την έκχυση του υπολειπόμενου λίπους στην αποχέτευση είναι ότι θα κρυώσει, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές και λίπος στους σωλήνες.

«Δεκάδες χιλιάδες λίτρα άχρηστου λίπους, μαγειρικό λάδι και γενικά λιπαρών χύνονται στους νεροχύτες κάθε χρόνο μαζί με απομεινάρια τροφίμων που μπορούν να συσσωρευτούν στους σωλήνες (αποχέτευσης)», λέει ο διευθυντής λυμάτων Ιεν Βόσπερ.

«Αυτά αναμειγνύονται με αντικείμενα που - λανθασμένα - έχουμε πετάξει στην λεκάνη της τουαλέτας  όπως υγρά μαντηλάκια, μαντηλάκια υγιεινής, μαντηλάκια καθαρισμού, σερβιέτες καθαρισμού και προϊόντα υγιεινής, προκαλώντας φραγμένους υπονόμους, που μπορεί να οδηγήσουν σε πλημμύρες στα σπίτια μας και γενικότερα στο περιβάλλον».

Πώς να πετάξουμε με σωστό τρόπο το λίπος της γαλοπούλας

Για να βεβαιωθούμε ότι οι αποχετεύσεις μας παραμένουν καθαρές και δεν θα βουλώσουν, ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από το λίπος της γαλοπούλας είναι να το αφήσουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί, να το αποσπάσουμε και μετά να το ρίξουμε στον κάδο απορριμμάτων.

Ένας άλλος τρόπος για την ασφαλή απόρριψη λαδιών και λίπους είναι να τα εμφιαλώσουμε και να τα μεταφέρουμε σε ένα κέντρο ανακύκλωσης όπου μπορούν να συλλεχθούν. Θα πρέπει, βέβαια, πρώτα να ελέγξουμε αν αυτό μπορεί να γίνει. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Τα εορταστικά μενού της HuffPostΧριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν από την σεφ Ντίνα ΝικολάουΤι συμβαίνει αν δεν ξεπαγώσουμε την γαλοπούλα πριν την μαγειρέψουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα