Θεσσαλονίκη: 39χρονη έχασε τη ζωή της σε έκρηξη - Τι ερευνούν οι αρχές

Έκρηξη τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας και κάτω από υποκατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σάββατο 3 Μαϊου 2025 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Μία 39χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα τού Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη,

ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις πέντε και μισή στη διασταύρωση των οδών Πλάτωνος και Αγίου Δημητρίου. Διασώστες του ΕΚΑΒ, που έφθασαν στο σημείο παρέλαβαν την 39χρονη και τη μετέφεραν ακρωτηριασμένη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικούς και ξεκίνησε η συλλογή στοιχείων, προκειμένου να δουν ποιος ήταν ο στόχος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, η γυναίκα τοποθέτησε τον αυτοσχέδιο μηχανισμό στο αυτόματο μηχάνημα τραπεζικού υποκαταστήματος, με στόχο να το ανατινάξει. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και στο κτίριο και σε σταθμευμένα οχήματα. Στο παρελθόν η 39χρονη είχε απασχολήσει τις αρχές για ληστείες και κατοχή ναρκωτικών. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews  η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως η άτυχη γυναίκα στο παρελθόν είχε απασχολήσει το Τμήμα Διαρρηκτών και Ληστειών της Θεσσαλονίκης για αδικήματα όπως οι ληστείες και εξετάζεται αν μετέφερε η ίδια τον εκρηκτικό μηχανισμό και εάν στόχος ήταν το ΑΤΜ της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, 39χρονη,thessaloniki, 39chroni