Τείχη απέναντι στον Τσίπρα υψώνει ο Μητσοτάκης

Η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να απαντήσει σε όλα όσα υποστήριξε ο Πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη (Star), αλλά και να δώσει μια πρόγευση των προθέσεων του για τη στάση που θα κρατήσει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως και να έχει πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι διατεθειμένος να δώσει «λευκή επιταγή» στον Αλέξη Τσίπρα
αναφορικά με το προσφυγικό, επαναλαμβάνοντας μεν ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση σε ένα μείζον εθνικό θέμα, αλλά δεν θα «εξουσιοδοτήσει» τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε «επαναστατική γυμναστική» και «ρήξη» με την ΕΕ, με μονομερείς κινήσεις που βάζουν την χώρα σε απομόνωση.

Ίσως για αυτό το λόγο ήδη από χθες ο Μητσοτάκης καυτηρίασε την μέχρι σήμερα στάση της κυβέρνησης τονίζοντας οι «δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, καθώς αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει τη δέσμη των 6 προτάσεων για το προσφυγικό και θα ζητήσει την σύμφωνη γνώμη τους ενόψει της σύσκεψης στο Προεδρικό.

Αυτό που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αξιοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, την άμεση δημιουργία φυλασσόμενων ανοικτών αλλά και κλειστών χώρων προσωρινής διαμονής, καθώς και την ανάγκη να διατυπωθεί επισήμως αίτημα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από την ΕΕ.

Η συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την εναρκτήρια τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών, προκείμενου η συζήτηση που θα ακολουθήσει - με τοποθετήσεις και των βουλευτών - να επικεντρωθεί στις οποίες ενστάσεις έχουν καταγράφει ενόψει του Συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, την φυσιογνωμία του κόμματος, την αντιπολιτευτική τακτική και την ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα