Τέμπη: Δειγματοληψίες εδάφους προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τη μεγάλη τραγωδία

Φωτογραφία αρχείου

Εμπειρογώμονες που ορίστηκαν από τον εισαγγελέα λαμβάνουν σήμερα δειγματοληψίες εδάφους στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ στο σημείο βρίσκονται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή την ώρα εκσκαπτικό μηχάνημα σκάβει στο σημείο ώστε να λάβουν έπειτα δείγματα αό το έδαφος οι εμπειρογνώμονες από το Χημείο του Κράτους.

Δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά και από το σημείο όπου  βρίσκεται ό,τι απέμεινε από την αμαξοστοιχία και τα βαγόνια.

Φωτογραφία
αρχείου

Οι δειγματοληψίες γίνονται καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί και στον εφέτη-ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση αλλά και από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων για το τι μπορεί να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, αφού υπήρξε μια έκρηξη και μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να καούν ζωντανοί.

Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι των γονέων και των συγγενών των θυμάτων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια για την καθυστέρηση όπως τονίζουν που παρατηρείται στην απονομή δικαιοσύνης αλλά βεβαίως και στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις όπως λένε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος δεν είχαν την τιμωρία όπως έπρεπε να τους αποδοθεί .

(Πηγή: ΕΡΤ)

Related...Καρκίνος μαστού: «Το βρήκαμε νωρίς, σωθήκατε» λέει ο χειρουργός γυναικολόγος Μιχάλης ΦιλιππίδηςLive: Οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ στην Γάζα κινδυνεύουν να διακοπούν εντός της ημέρας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Δειγματοληψίες,tebi, deigmatolipsies