Τανζανία: Αεροπλάνο της Precision Air συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια (Βίντεο)

Ένα επιβατικό αεροπλάνο με 43 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία εξαιτίας της κακοκαιρίας, λίγο πριν προσγειωθεί στην πόλη Μπουκόμπα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Τανζανίας προσθέτοντας ότι διεξάγονται προσπάθειες διάσωσης.

19 νεκροί είναι ο απολογισμός όπως όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Θρηνώ μαζί με όλους τους Τανζανούς για τους 19 αυτούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους», είπε στους δημοσιογράφους στην Μπουκόμπα ο πρωθυπουργός

Κασίμ Ματζαλίουα.

Ο περιφερειακός επίτροπος Άλμπερτ Σαλαμίλα διευκρίνισε πως 43 άνθρωποι, από τους οποίους 39 επιβάτες, οι δύο πιλότοι και δύο μέλη πληρώματος, επέβαιναν στην πτήση που είχε αναχωρήσει από το Νταρ ελ Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, με προορισμό την Μπουκόμπα, μια πόλη στην όχθη της λίμνης, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής και από την οποία πηγάζει ο Νείλος.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε καταφέρει να σώσουμε 26 ανθρώπους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο», πρόσθεσε ο Σαλαμίλα, υπογραμμίζοντας πως «η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο ήταν ένα ATR 42. Το μοντέλο αυτό κατασκευάζεται από τη γαλλοϊταλική εταιρεία ATR.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μεγάλο μέρος του αεροπλάνου να βρίσκεται κάτω από το νερό, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να ανασύρουν επιζώντες. Συνεργεία επιχειρούν να βγάλουν το αεροπλάνο από το νερό με τη βοήθεια καλωδίων και γερανών.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το αεροπλάνο σχεδόν πλήρως βυθισμένο, με ορατή μόνο την πράσινη και καφέ ουρά του πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Σωστικά συνεργεία κατέπλευσαν για την διάσωση επιβατών που είχαν παγιδευτεί στο αεροπλάνο, πρόσθεσε το TBC.

Η Precision Air, η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας, σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι το αεροσκάφος PW 494 «ενεπλάκη σε ατύχημα καθώς πλησίαζε το αεροδρόμιο της Μπουκόμπα», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

#PrecisionAir ATR 42-500 flight #PW494 crashed into lake Victoria in #Tanzania. Reports saying there were 49 passengers on board. More to come.

Keywords
Τυχαία Θέματα