Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τον μεγάλο Έλληνα Ποιητή Τίτο Πατρίκιο​​

Στη σπουδαία και πολυσχιδή προσωπικότητα του Τίτου Πατρίκιου και στην ανεξίτηλη σφραγίδα του στον πολιτισμό του τόπου μας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα Ποιητή.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), τον πρόεδρο Νίκο Πέππα και τα στελέχη της, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους συμμετέχοντες

αλλά και τον εμπνευστή Κώστα Ζαπαντιώτη.

Ο Τίτος Πατρίκιος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε πρωτίστως τον δήμαρχο αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στον σύντομο λόγο του στάθηκε σε προσωπικούς σταθμούς της ζωής του, εκμυστηρευόμενος για πρώτη φορά δημόσια εμπειρίες καθοριστικές της λογοτεχνικής του πορείας. Μιλώντας με αγάπη για το Μαρούσι, θυμήθηκε με συγκίνηση  μία παλαιότερη συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος, στην οποία μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Δημήτρης Μαρωνίτης και ο Ευγένιος Σπαθάρης.  Στη συνέχεια,απήγγειλε  πολυαγαπημένα του  ποιήματα «Στίχοι 2», «Τα ομοιώματα και τα πράγματα», «Η πύλη των λεόντων», «Ιστορία του Σίσυφου», «Η βία», «Ρόδα αειθαλή», «Το δύσκολο», «Άλλο ένα καλοκαίρι».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το έργο του Τίτου Πατρίκιου από  σημαντικούς μελετητές, που τόνισαν τη σημασία της ποίησής του και τον πλούτο που προσέφερε στη ζωή μας και στη γλώσσα μας.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου για τον Τίτο Πατρίκιο

The post Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τον μεγάλο Έλληνα Ποιητή Τίτο Πατρίκιο​​ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα