Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Ναι μεν θετικά αλλά με κριτική διάθεση, αντιμετωπίζουν τα σημερινά αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, μετά και τα όσα ανακοινώθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης «εξπρές» του Eurogroup.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια ολοκληρωμένη συμφωνία, που θα εξασφαλίζει
την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα δημιουργεί θετικές προοπτικές για την έξοδο από την κρίση».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιεί την γλώσσα της αλήθειας, όχι άλλη στο εξωτερικό και άλλη στα non-paper και τις δηλώσεις των υπουργών στο εσωτερικό. Αυτή η τακτική μόνο καθυστέρηση και έλλειμμα εμπιστοσύνης εις βάρος της χώρας δημιούργησε μέχρι σήμερα, αλλά και βαρύ κόστος που όπως φαίνεται θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες».

Ποτάμι: Οι πολίτες θα πληρώσουν την αργοπορία της κυβέρνησης

Θετικό είναι σύμφωνα με το Ποτάμι το γεγονός ότι βρίσκεται κοινός τόπος με τους εταίρους, αναφέρει το Ποτάμι σε σχόλιό του για την πορεία των διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο προσθέτει πως «δυστυχώς ... οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό για την αργοπορία της κυβέρνησης και για τις ισορροπίες μεταξύ των συνιστωσών και των ακροδεξιών εταίρων».

«Η συνταγή θυμίζει εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι ο λαός «πληρώνει τα μετεκλογικά λάθη του κ. Τσίπρα», ο οποίος -όπως λέει- «δείχνει να αποφεύγει τη μετωπική σύγκρουση που θα οδηγούσε στην καταστροφή».

ΚΚΕ: Συμφωνία-λαιμητόμος για το λαό

«Η νέα πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές οδηγεί σε συμφωνία-λαιμητόμο για το εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού» δήλωσε για τη διαπραγμάτευση ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

«Οι κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού είναι άλλες: κατάργηση μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών, ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, δηλαδή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση, αποδέσμευση, με τον λαό στην εξουσία» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας

ΔΗΜΑΡ: Απαραίτητος ένας συμβιβασμός με βιώσιμη συμφωνία

Eίναι απαραίτητο να υπάρξει συμβιβασμός με μία βιώσιμη συμφωνία με τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά τη πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες .

«Η αβεβαιότητα πρέπει να τερματιστεί γιατί η καθυστέρηση προκαλεί ολέθριες επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Είναι απαραίτητο να επιδιωχθεί η ευελιξία ώστε να μείνουν ανοικτές δυνατότητες αντικατάστασης ή ελάφρυνσης μέτρων. Χρειάζεται λύση με διεκδίκηση ενός συνολικού πλαισίου συμφωνίας που να περιλαμβάνει και το αναπτυξιακό πρόγραμμα και την αναδιάρθρωση του χρέους. Η κυβέρνηση, διαπραγματευόμενη για την καλύτερη δυνατή συμφωνία, οφείλει να αποφύγει τη ρήξη», σημειώνεται σε ανακοίνωσή του κόμματος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα