Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Χημικά κατά συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού

Ένταση επικράτησε μπροστά από την Ηρώδου Αττικού όπου κατέληξε η πορεία των συνταξιούχων, με στόχο αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την αστυνομία να απαντά με... χημικά εναντίον των ηλικιωμένων. ι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν από τη διασταύρωση της Ηρώδου Αττικού με τη Βασιλίσσης Σοφίας
προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας μία κλούβα η οποία ήταν παραταγμένη, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί να απαντήσουν με ρίψη χημικών για να διαλυθεί το πλήθος. Να σημειώσουμε ότι ο αστυνομικός ο οποίος έκανε χρήση χημικών εντοπίστηκε, ύστερα από την εντολή γιαδιενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη ΓΑΔΑ.

2) Προβάδισμα 12,5% για τη ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16%, 7,5% καταγράφει η ΧΑ, 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Από 2% καταγράφουν τέσσερα κόμματα (ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας), ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ, 6,5% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα ενώ 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%), «άλλο κόμμα» αναφέρει 5% και 20% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Ακόμα, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση απάντησε με τη σειρά της θυμίζοντας εταιρεία προς εταιρεία τις προβλέψεις που έκαναν στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και στο δημοψήφισμα.

3) Νέος κύκλος συνομιλιών για το Κυπριακό

Με συνάντηση που θα έχουν σήμερα, Τρίτη, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, αρχίζει νέος γύρος εντατικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται να τεθούν οι παράμετροι της περαιτέρω διαπραγματευτικής διαδικασίας και θα καθοριστεί η ημερήσια διάταξη, ενώ θα επιδιωχθεί και ουσιαστική διαπραγμάτευση για το κεφάλαιο του εδαφικού και της ασφάλειας. Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε, ότι είναι θετικό πως η τουρκική πλευρά δεν διασυνδέει πλέον το εδαφικό με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. «Το εδαφικό», είπε, «συνδέεται με το περιουσιακό, το οποίο δεν μπορεί να κλείσει, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία επί του εδαφικού».

4) Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο σκάκι

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας, η 16χρονη σκακίστρια, Σταυρούλα Τσολακίδου, κατέκτησε την πρώτη θέση, με εννέα βαθμούς σε 11 αγώνες (οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα) και αναδείχθηκε πανηγυρικά -και για τρίτη φορά- παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων για τρίτη συνεχόμενη φορά.

5) Στον Ιάπωνα Γιοσινόρι Οσούμι το φετινό Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής

Στον Ιάπωνα βιολόγο Γιοσινόρι Οσούμι απονεμήθηκε το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2016. Ο Ιάπωνας επιστήμονας έλαβε το βραβείο για τις ανακαλύψεις του πάνω στους μηχανισμούς της αυτοφαγίας. Γεννηθείς στις 9 Φεβρουαρίου 1945, είναι βιολόγος με ειδίκευση στην κυτταρική βιολογία και καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα