Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Αν τα likes σταματούσαν τον πόλεμο

Η φωτογραφία του σαστισμένου, τραυματισμένου και καλυμμένου με αίματα 5χρονου Omran Daqneesh μέσα στο ασθενοφόρο λίγα μόλις λεπτά αφού κατάφερε να βγει ζωντανός από τα ερείπια ενός ακόμη κτιρίου που βομβαρδίστηκε στο Χαλέπι, ήταν το πρώτο θέμα στη διεθνή ειδησεογραφία. Η εικόνα το αγοριού
κατά πολλούς συμπυκνώνει τα δεινά του πολυετούς εμφυλίου πολέμου σε μια χώρα που μάχονται τοπικές και εξωτερικές μεγάλες δυνάμεις. Την ίδια ώρα μετά από ένα διπλωματικό μπρα ντε φερ ο ΟΗΕ αφού διέκοψε τις αδιέξοδες συνομιλίες, ζήτησε ξανά την εφαρμογή νέας εκεχειρίας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι και μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η φωτογραφία του 5χρονου η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να την εφαρμόσει. Ο Omran, έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε από το νοσοκομείο. Είναι ζωντανός. Τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο βομβαρδισμό που ίσως είναι θέμα ωρών.

2) Ήρθε και το πέμπτο

Το πέμπτο μετάλλιο φέρνει στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το δίδυμο της ιστριοπλοϊας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής που αγωνιζόμενοι στα 470 εξασφάλισαν το χάλκινο μετάλλιο. Πρόκειται για το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

3) Φημολογία τέλος

Διαψεύδουν τις φημολογίες τα μέχρι τώρα στοιχεία από την προανάκριση που διενεργεί η αρμόδια Λιμενική Αρχή για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα. Παρά τις αναφορές που υπήρχαν πως ίσως στο ταχύπλοο που εμβόλισε το τουριστικό και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους χειριστής να μην ήταν ο 77χρονος αλλά νεαρότερο άτομα και συγγενής του, δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη ή απόδειξη. Το ΛΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τεσσάρων που επέβαιναν στο ταχύπλοο ενώ το άτομο περί του οποίου γινόταν λόγος προσκόμισε μέσω συγγενών του αποδεικτικά στοιχεία- ταξιδιωτικά έγγραφα- πως την ημέρα του δυστυχήματος βρισκόταν σε διακοπές. Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή, ο 77χρονος προάγεται ξανά στην Ανακρίτρια Πειραιά για να απολογηθεί μετά την αναβολή που ζήτησε και έλαβε.

4) Τικ - τακ...για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 30 Αυγούστου αναμένεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ενώ η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού απέστειλε το ατομικό δελτίο συμμετοχής στους εννέα υποψηφίους. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΓ «Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών».

5) Η Αττική... ένας μεγάλος υπαίθριος κινηματογράφος

Σήμερα Παρασκευή ξεκινά η προβολή ταινιών του Αthens Open Air Festival και όσοι σινεφίλ βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες ταινίες κάτω από τα αστέρια. Τα κεντρικά σημεία της πόλης μεταμορφώνονται για να υποδεχθούν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλες διαδραστικές εκδηλώσεις, όπως πάντα εντελώς δωρεάν για το κοινό. Απόψε μπορείτε να απολαύσετε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας την ταινία «Προετοιμασία Για Εγκλημα» (Dressed to Kill, 1980)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα