Συσκευή που κάνει θραύση στο TikTok υπόσχεται να μας χαρίσει λακκάκια όμως υπάρχει μεγάλο «αλλά»

Όταν πρόκειτια για την εξωτερική εμφάνιση, πάντοτε θέλουμε αυτό που δεν έχουμε. Είτε πρόκειται για ένα διαφορετικό χρώμα μαλλιών, είτε για πιο μακριές και έντονες βλεφαρίδες. Πέρα από όλα αυτά που είναι κάπως συνηθισμένα, κάποιους μας γοητεύει ιδιαίτερα η ιδέα να είχαμε λακκάκια στα μάγουλα. Και πλέον, υπάρχει στην αγορά μια συσκευή, που προσφέρει στους ανθρώπους τα ψευδο-λακκάκια που πάντα επιθυμούσαν. Είναι όμως ασφαλής;

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι σήμερα

το hashtag #dimplemaker (σε ελεύθερη μετάφραση κατασκευαστής για λακκάκια) έχει πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και πωλείται σε διάφορες πλατφόρμες στην τιμή των 15 ευρώ.

Η συσκευή έχει το σχήμα κερασιού: Στην ουσία είναι ένα κυρτό σύρμα με δύο μαρμάρινες μπάλες σε κάθε ένα από τα δύο άκρα του. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, σύμφωνα με διάφορους χρήστες στο TikTok, είναι να πάρουμε δύο από αυτά τα προϊόντα και να τοποθετήσουμε από ένα στο κάθε μας μάγουλο.

Οι δύο μαρμάρινες μπάλες του κάθε «κατασκευαστή για λακκάκια» θα πιέζουν το μάγουλό μας, η μια από τη μέσα και η άλλη από την έξω πλευρά, ώσπου από την πίεση να δημιουργηθεί τελικά το λακκάκι. Aκριβώς όπως βλέπουμε στο βίντεο:

@sosoiqbal Réponse à @alessandra José ♬ greedy tate mcrae unreleased - babytatie1

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η συσκευή μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στους μύες και τα επιθέματα λίπους στο μάγουλό μας. Βέβαια αυτή η πατέντα σύμφωνα με τους γιατρούς είναι πιο ασφαλής από μια επεμβατική λύση που επιβάλλει τη χειρουργική αφαίρεση μυών από το μάγουλο προκειμένου να δημιουργηθούν λακκάκια. Ωστόσο, η χρήση του dimple maker δεν παύει να ενέχει κινδύνους, όπως η μόνιμη βλάβη των νεύρων και οι ουλές.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις σπιτικές παρεμβάσεις ομορφιάς και τις διάφορες μόδες. Κανείς στο TikTok δεν θα είναι εκεί να μας συμβουλεύσει στην περίπτωση που προκύψουν επιπλοκές», προειδοποιεί ο δρ. Άλαν Ματαράσο, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ανάπτυξης στην Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών. 

Πώς λειτουργεί το dimple maker

Αυτή η μικρή συσκευή συμπιέζει το δέρμα και το λίπος που υπάρχει στο μάγουλο, δημιουργώντας ένα προσωρινό βαθούλωμα προς τα μέσα. Το πόσος χρόνος χρειάζεται για να λειτουργήσει δεν είναι σαφές, αλλά τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η πίεση που ασκείται από το μηχανηματάκι, το πόσο καιρό το χρησιμοποιούμε και φυσικά το ποσοστό του λίπους στο μάγουλο.

Οι κίνδυνοι

Η συσκευή, εφόσον τη χρησιμοποιήσουμε για καιρό ενδέχεται να περιορίσει τη ροή του αίματος στο σημείο στο μάγουλό μας που συμπιέζεται, οδηγώντας σε νέκρωση του λιπώδους ιστού. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα σκληρό εξόγκωμα στο μάγουλό μας.

Συν τοις άλλοις, εφόσον διακοπεί η κυκλοφορία του αίματος, τα κύτταρα του δέρματός στην περιοχή σιγά-σιγά «πεθαίνουν» και αυτό σταδιακά, δημιουργεί μια όψη που θυμίζει το σύνδρομο της ψωρίασης, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να μας αφήσει και ουλές.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ωστόσο, είναι η βλάβη των νεύρων στο πρόσωπο, η οποία σε μερικές περιπτώσεις οδηγεί ακόμα και σε παράλυση στο άνω και το κάτω χείλος. Όταν ασκούμε πίεση σε μια περιοχή γεμάτη νεύρα για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ένα-ένα τα νεύρα αποδυναμώνονται και αυτό συχνά είναι μη αναστρέψιμο.

Παρόμοιους κινδύνους ενέχει και η πλαστική χειρουργική που αποσκοπεί στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή τα λακάκια. Απλώς χάρις στην παρέμβαση των χειρουργών η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι «εξαιρετικά χαμηλή».

Το συμπέρασμα

Παρόλο που οι ειδικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσουν ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να αποκτήσουμε τα λακκάκια που πάντα θέλαμε, το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο με αυτήν, όσο και με όλες τις τάσεις ομορφιάς που γίνονται Viral στο TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν στο Internet είναι τρομερά επικίνδυνα και η ζημιά που προκαλούν στην εμφάνιση αλλά και στην γενική μας υγεία, ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμη.

(Με πληροφορίες από usatoday).

Πριν φύγετε...Αυτό το ρόφημα απογειώνει τη σεξουαλική ζωή σύμφωνα με ειδικόΓιατί οι έφηβοι ενδίδουν στις επικίνδυνες προκλήσεις του ΤikΤοκ: Πέντε τρόποι άμεσης δράσηςΠόσο χρόνο επιτρέπεται να περνά το παιδί μας μπροστά στην οθόνη σύμφωνα με τους ειδικούς
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συσκευή, TikTok,syskevi, TikTok