Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Μετέφερε βλήματα όλμων 11,5 τόνων και ανήκει σε εταιρεία της Ουκρανίας

Wikimedia Commons

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Αntonov An-12 που συνετρίβη  στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Το αεροσκάφος, που όπως επιβεβαίωσε ανήκει σε ουκρανική εταιρεία αερομεταφορών φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις

και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός ‘Αμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο ’Αμυνας του Μπαγκλαντές.

Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου ’Αμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑΑναλυτικά στοιχεία για τα πυρομαχικά που μετέφερε το Antonov έλαβαν οι ελληνικές αρχές.Το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο Όλυμπος στην Καβάλα, δυνάμεις και υπηρεσίες που έχουν σπεύσειΑεροπορικά δυστυχήματα στην Αν.Μακεδονία: Από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ως αυτό του 1998"Μια πύρινη μπάλα πλησίαζε την Γη". Κάτοικοι της Καβάλας για την πτώση του Antonov (vid)Τα ΗΑΕ συνέλαβαν αμερικανό δικηγόρο του Κασόγκι ενώ ο Μπάιντεν επισκέπτεται την Σαουδική ΑραβίαΟι γυμναστές αποκαλύπτουν τι κάνουν όταν δεν έχουν διάθεση για προπόνησηΗΠΑ: Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς οδηγώντας μηχανή του γκαζόν
Keywords
Τυχαία Θέματα